IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Ford Sierra в историята?

Рекордната сума ще стане факт, ако цената на тази бяла красавица надхвърли 115 000 лири

Най-скъпият Ford Sierra в историята?

Преди Mondeo моделът на Ford в средния клас беше Sierra – седан с класически вече форми, който обаче се предлагаше и като хечбек. Феновете на марката пазят предимно хубави спомени за тези коли, а някои версии – като RS500, вече имат култов статут, защото са повече от специални автомобили.

Най-скъпият Ford Sierra в историята?

През ноември компанията Silverstone Auctions ще предложи на търг един такъв автомобил – Ford Sierra Cosworth RS500, произведен през 1988 г. и изминал малко над 6000 мили. Според експертите, тази кола има всички шансове да се превърне в най-скъпия RS500, а оттам и в най-скъпият сериен автомобил с името Sierra. Колата е в идеално състояние и е част от производствената серия от 500 автомобила, сглобени от Ford, за да може Sierra да получи хомологация за пистови състезания.

Най-скъпият Ford Sierra в историята?

А белият цвят в тази серия е много рядък, 80% от тези 500 коли са били черни, останалите сини и бели. Серийният RS500 е с мощност 227 к.с., а пистовите версии мощността достига 560 конски сили. RS500 е версията, която е трябвало да донесе спортна слава на Ford, същата роля, която днес получи Ford GT и включването на марката в световния шампионат за издръжливост и „24 часа на Льо Ман”.

По-рано тази година друг RS500 беше продаден за 115 000 британски сили, но беше с два пъти по-голям пробег от белия експонат на Silverstone Auctions, който е подложен на щателна реставрация от 2014 г. насам и резултатът е впечатляващ. Както стана дума, RS500 през втората половина на 80-те години е пистовото оръжие на Ford по пътя към спортните успехи.

Най-скъпият Ford Sierra в историята?

Масовата марка създава автомобил, който може да съперничи на Porsche 911 и BMW M3. Промените са очаквани: по-голямо турбо, подсилен блок на мотора, преработена горивна система, а към това добавяме ново окачване, както и цял аеродинамичен пакет за повече стабилност.

За мнозина Sierra RS500 има повече основание да носи името „култов модел” в сравнение с Escort RS Cosworth от първата половина на 90-те години, но както става обикновено, това е въпрос на вкус и предпочитания.

Това видео от състезанието от BTCC на "Брандс Хеч" през 1988 г. е идеално припомняне за състезателната слава на RS500:

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Шеф ( преди 6 години )
    Sierra Cosworth е един от най-успешните автомобили в автомобилният спорт. Когато излиза мачка всичко наред в Европа в порядъка на 4г, а дори мачка в Австралия където там е внасяна лично от отборите от Англия. Ерата и свършва когато излиза R32 GT-R.
  • #2
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    имах 2.3 чист дизел 67 к.с. казаха ми че на чистия дизел нищо не му се разваляло и бил много здрав.да де ама точно този не беше.гореше много, вървеше малко и все нещо му имаше.освен него колата започна да гние, като опел. ама на такива места че човек да се чуди защо. с 300 зора се отървах от това подобие на кола. а не беше толкова стара. на 10 г. беше като е взех и е продадох след 2 г. на 135 000 км беше а аз и навъртях 30 и няколко хил.с голям зор и проблеми.
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Kult ( преди 6 години )
    RWD ... истинска кола, за истински мъже. Точка