IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel не смогва с интереса към Ampera-e

При поръчка сега клиентът трябва да чака близо 3 години за електромобила

Opel не смогва с интереса към Ampera-e

Електрическият хечбек Opel Ampera-е, който в САЩ се предлага като Chevrolet Bolt, е едно от най-интересните предложения на европейския пазар. Благодарение на пробега си от 383 км. с едно зареждане, електромобилът се ползва с огромна популярност и компанията-производител не успява да се справи с търсенето, съобщава изданието electrek.

Opel не смогва с интереса към Ampera-e

Веднага след старта на продажбите в Opel получиха над 4000 заявки от Норвегия. От тогава минаха повече от 5 месеца, но компанията все още не може да изпълни поръчката. Именно скандинавската държава е най-големият пазар за Ampera-e, като на нея се падат 40% от продажбите на модела.

Електромобилите за Европа се произвеждат в завода в САЩ, но количеството е недостатъчно, въпреки че производствените мощности бяха съществено увеличени през лятото. Очаква се през 2018 г. проблемите с доставките да продължат и това е накарало Opel да накара дилърите си да спрат да приемат поръчки за модела.

Opel не смогва с интереса към Ampera-e

Засега в компанията все още не знаят кога доставките на електромобила ще бъдат нормализирани. Според информацията, ако сега бъде поръчан Ampera-e, клиентът не може да бъде сигурен, че ще получи хечбека дори през 2019 г. Затова и дилърите правят списъци на чакащите, които ще могат да направят заявка едва след време.

Снимки: Opel

Тагове: opel ampera-a
0 от 500