IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen пак се заяде с Tesla

Мъск хвърля милиони на вятъра и не се грижи за хората, категоричен е Матиас Мюлер

Шефът на Volkswagen пак се заяде с Tesla

Сериозните проблеми, които изпитва в последно време Tesla Motors, нямаше как да останат без коментар от страна на някои от шефовете на големите автомобилилни производители. Един от тях – генералният директор на Volkswagen Group Матиас Мюлер, не пропусна да се заяде с американската марка и нейния шеф Илон Мъск.

Шефът на Volkswagen пак се заяде с Tesla

Запитан от представител на изданието Motor1, какво мисли за случващото се в Tesla, Мюлер директно заяви, че американската компания е шампион по гръмки анонси, но в крайна сметка е много далеч от водещите производители.

„Те искат да се сравнят с нас, но произвеждат 80 000 коли на година, докато Volkswagen продава над 11 млн. автомобила и заработва от тях над 13 млрд. евро. Мъск и хората му хвърлят милиони долари на вятъра, като уволняват свои служители. Това ли е социалната отговорност? Моля ви. Не е нужно да сравнявате ябълка с портокал”, коментира Мюлер.

Само преди дни и шефът на отдела за развитие на автономните системи на автомобилите в General Motors – Скот Мюлер, нападна с нецензурни думи Илон Мъск, като директно го обвини в лъжа по повод изявлението му, че Tesla много скоро ще бъде готова със системи от пето ниво на автономно управление.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя Ханс няма ли си съдебни дела и глоби да мисли, че ще говори за социална отговорност и плодове? Безочливи вагонетки.
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    pepo ( преди 6 години )
    Хайде тръгни от Велико Търново през Шипка за южна България сТесла и четирима човека и тогава друго ще пеете.
  • #20
    0 rate up comment 3 rate down comment
    мънк ( преди 6 години )
    Браво на Мюлер. Докато в Порше раздават еб*ти и премиите на всички служители то в Тесла само си мечтаят горкичките. А уж милиардер бедния човечец.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Този немец как изобщо има очи да се обажда. Не стига че ги хванаха в такава огромна измама. Мъск поне прави нещо в правилната посока.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Опссс коментара ми беше за съседната статия. Извинявам се!
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До:В коментара си казах "от 1985", а не за всички Поршета.Абе ти български знаеш ли? "от 1985" означава колите от тази година насам. Дал съм ти коли "от 1985"!!!Като погледнеш сайтовете за коли какво пише от еди колко си лв.ОТ разбра ли вече какво значи или още ти е трудно да вденеш?
  • #16
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Mutata ( преди 6 години )
    Да е.а и бройлер да е.а!
  • #15
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Швабите са много долни същества. Поредното доказателство е изказването на поредния плаз-модий начело на селската марка.Защо не си гледа в собствената паница този кре-тен!? Защо не си гледат пос-ра-ните *** тея 0лиг0френи, а са дръгнали за пореден път да оплюват другите конКуренти? Нормално ли е според вас да си автор на най-големите измами и далавери в автоиндустрията, да лъжеш и да тровиш хората и да имаш смелостта да си отвориш голямата уста да плюеш по другите.Абсолютни немски нещасн-ци
  • #14
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Поредното доказателство, че Тесла върви в правилната посока. Така навремето Нокия плюеха по Апъл, а после си плюеха само на д.пето!:)))
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо ми режете коментарите? Да не би да направя някаква реклама на Тесла ли? Да продажбите на Nissan за първите осем месеца са само 36728 броя. 250000 са произведени за последните 10 години от началото на производството. Има най-много произведени електромобили Nissan Leaf, защото само това се произвеждаше. Още тази година, най-масовия електромобил по света ще е Tesla, защото ще има най-много произведени бройки. Само тази година ще са над 100 000