IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Holden произведе последния си автомобил

Заводът в Австралия затвори врати след 69 години производство

Holden произведе последния си автомобил

Австралийското подразделение на General Motors - компанията Holden произведе последния си автомобил на територията на страната. Машините всъщност са няколко, като някои от тях ще бъдат продадени с благотворителна цел, а други ще бъдат изложени в музеи.

Holden произведе последния си автомобил

Последният автомобил е червен Holden VFII Commodore с мощност 408 к.с., генерирани от двигател LS-3. Всъщност това е и последната кола, произведена на територията на Австралия, след като по-рано тази есен Toyota също затвори заводите си на Зеления континент.

Компанията Holden започва производството на автомобили през 1948 г., като общата бройка на всички излезли от завода машини е 7 687 675. Затварянето на завода се е оказва сериозна трудност за служителите, но все пак 85% от тях вече са си намерили нови работни места, благодарение на специална програма, задействана от ръководството.

Въпреки края на производството, Holden ще продължи да функционира, като предстои да бъдат назначени нови 1000 служители. Те ще работят по "специални инженерни проекти" на марката, обяви президентът на компанията Марк Бернхард.

Снимка: Holden

 

 

Тагове: gm holden vfii commodore ls-3
0 от 500