IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промени по върховете във VW Group

Компаниите Bugatti, Bentley и Audi Sport имат нови шефове

Промени по върховете във VW Group

Бившият шеф на компанията Lamborghini - Стефан Винкелман, който сега оглявава Audi Sport, от 1 януари 2018 г. ще застане начело на Bugatti. Това е само една от мениджърските промени в няколко от компаниите на Volkswagen Group.

Промени по върховете във VW Group

Като президент на Bugatti Винкелман (на снимката) ще заеме мястото на Волфганг Дюрхаймер, който изпълняваше същата длъжност и в Bentley. Там той ще бъде заменен от бившия директор по глобалната политика на групата Jaguar Land Rover – Ейдриън Холмарк.

Винкелман започва работа в автомобилната индустрия още през 1994 г., като работи последователно в Mercedes-Benz и Fiat. На 1 януари 2005 г. застава начело на Lamborghini, а през 2016 г. преминава в Audi Sport. Като шеф на Bugatti той ще ива за задача на първо време да пусне на пазара новите модификации на Chiron - Grand Sport и Super Sport, както и да разработи следващия модел на марката, който трябва да е готов след 5 години.

Промени по върховете във VW Group

Мястото на Винкелман в Audi Sport заема Михаел-Юлиус Френц, който през последните години отговаряше за продажбите на компанията в Германия и Китай. Що се отнася до Дюрхаймер (на втората снимка), той остава във Volkswagen Group, като е назначен за главен съветник в подразделението Volkswagen Motorsport.

Снимки: Lamborghini, Bugatti

Тагове: bentley bugatti vw group
0 от 500