IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM ще плати още 120 млн. долара за обезщетения

Парите ще получат близките загинали заради дефектни коли на концерна

GM ще плати още 120 млн. долара за обезщетения

Концернът General Motors постигна споразумение с ищците по заведеното дело за дефектните автомобили, чиито жертви станаха повече от 100 човека, съобщава The Detrot Bureau.

GM ще плати още 120 млн. долара за обезщетения

Като съобщава изданието, юристите на американския производител подписаха съглашение за изплащането на 120 млн. щатски долара. Делото беше заведено през 2014 г. от близки на загиналите от 49 щата, след като се изясни, че GM не е предприел мерки за ремонта на автомобили, които имат проблеми със запалването.

В резултат на бездействието на ръководството на концерна, по време на движение машините самостоятелно са изключвали двигателите си, оставяйки шофьорите без спирачки и хидравлика на волана. Въздушите възглавници също е нямало как да се задействат. Резултатът от последвалите инциденти е 124 загинали и 275 ранени.

Това съвсем не е най-голямото споразумение по това дело. Общо GM вече изплати 2,5 млрд. долара като глоби и компенсации. От тях 900 млн. долара са по сделка, сключена с Министерството на правосъдието на САЩ.

Снимка: General Motors

Тагове: general motors
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Същото рено сценик във версия RX4, фабрично ново на около 4000км, се обръща на магистралата до Пазарджик поради дефектен заден спирачен диск. Има тежко ранени и загинали хора ...Официалният вносител на рено по това време е осъден на всички инстанции, но предпочита да обяви фалит вместо да плати дължимото.Разбира се производителя рено се прави на умряла лисица ...
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Абсолютно! ( преди 6 години )
    Доказан факт, особено за БГ-то!!
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    а рено кога?? ( преди 6 години )
    отговор: адвокатската кантора рено убива но не не плаща!