IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW няма да прави М-модели с предно

Баварците се отказват и от механичните скорости при спортните си модификации

BMW няма да прави М-модели с предно

В обозримо бъдеще компанията BMW няма да предлага М-версии на своите модели с предно предаване. Това съобщи пред Autocar вицепрезидентът на М-подразделението на баварците Дирк Хакер.

BMW няма да прави М-модели с предно

По думите му, за автомобилите BMW M е много важно да се управляват с педала на газта в завоите, а това е невъзможо при машините с предно предаване. Така всички модели, подготвени от спортното подразделение на компанията, ще бъдат или със задвижване към задната ос или със система 4х4.

Хакер разкри още, че сегашното BMW M2 ще остане последният автомобил от спортната гама, който е оборудван с механична скоростна кутия. Топ-мениджърът е категоричен, че роботизираните преселективни трансмисии с два съединителя работят по-бързо и по-ефективно от механичните.

Вицепрезидентът на BMW M потвърди, че следващите поколения на седана M3 и купето M4 ще получат по-мощни двигатели, но няма да бъдат по-тежки от сегашните модели. Те ще запазят задното си предаване, за разлика от M5, което се предлага само със система за задвижване на четирите колела.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m gmbh
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Апък съвсем друго си е истински гъзар с Тойота като теб.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бе, тия псевдо гъзари! Друго си е истинския гъзар като теб!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво, къде се е виждало спортна кола с предно предаване.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    abc ( преди 6 години )
    "...роботизираните преселективни трансмисии с два съединителя работят по-бързо и по-ефективно от механичните"А дали са по-надежни?... Или по-евтини... И няма ли желаещи да карат ръчка, като за истински спортен автомобил, а не псевдо гъзари натискащи само един *** на газта и да си мислят, че "карат" и са големи майстори.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е що така?!Къв баварец еМ-ка ще е ако не е на предно!Абе тея сериозно ли са мислили подобни глупости. Те не са в ред честно. В името на печалбата на какво ли вече не са готови. Направо нямам думи...