IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford тества новото комби Focus

Четвъртото поколение на модела излиза на пазара догодина

Ford тества новото комби Focus

Четвъртото поколение на популярния Ford Focus ще дебютира в началото на следващата година, а малко по-късно ще стартират и продажбите му в Европа. А шпионските кадри от тестовете на комби версията на новия модел обещават приятни емоции за феновете на по-динамичните семейни автомобили.

Комбито на новия Ford Focus на тестове

От Ford вече дадоха да се разбере, че новият модел ще е позициониран по-високо спрямо масовите модели в компактния клас. Освен това, на пазара ще излезе топ версията Vignale, ще е налице и ST-Line и квази кросоувърът Active. Естествено, Ford ще запази и по-мощната версия ST, докато за следващия Focus RS ще трябва да почакаме още доста.

Добрата новина е, че ST може да „обхване” и комби версията на Focus – точно такъв автомобил беше сниман на Северната дъга на „Нюрбургринг”, но дори и да не е така, бъдещото комби на четвъртата генерация на модела обещава да е с доста по-динамични форми.

Основният двигател на новия Focus ще е 1,0-литровият 3-цилиндров бензинов мотор EcoBoost, който ще се предлага в три варианта на мощност – 100, 125 и 139 к.с.. Що се отнася до бъдещата версия на този мотор, но без турбо и с мощност едва 85 к.с., тя също може да се появи при Focus, стига инженерите на Ford да успеят да намалят теглото на двигателя.

В гамата ще влезе и 1,5-литровият TDCi, който и сега се предлага с мощност 95, 105 и 120 к.с, но е под въпрос използването на 2,0-литров турбо дизел.

Снимка: Motor1

Тагове: ford ford focus
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Един форд запалил зимата и го кръстили фокус.Наистина голям фокус е бил.А тези 3-цилиндровите изпилени моторетки са някаква пълна бутафория. На кола от този клас да слагаш такива си е чисто извращение. А разхода на гориво какъв ще е да попитам аз. На Фиеста с този мотор разхода е 8-10/100, а на това голямото и тежкото сигурно под 12 няма да пада. И къде е сметката от тези мотори, като един 2.0 атмосферен с 150-180 к.с. харчи под 10/100. Май пак икономисват за сметка на клиентите.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    жиба ( преди 6 години )
    "Що се отнася до бъдещата версия на този мотор, но без турбо и с мощност едва 85 к.с., тя също може да се появи при Focus, стига инженерите на Ford да успеят да намалят теглото на двигателя." На туй двигателче и с махнато турбо ,какво още ще му свалят? Да вземат малко да свалят от тенекиите.