IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan спира и 6-те си завода в Япония за 2 седмици

Компанията изтегля за проверка в сервизите 1,16 млн. автомобила

Nissan спира и 6-те си завода в Япония за 2 седмици

Концернът Nissan Motor обяви, че спира за две седмици работата на производствените мощности в Япония и привиква в сервизите си за проверка 1,16 млн. автомобила. Всички те са произведени след януари 2014 г., съобщава Automotive News.

Nissan спира и 6-те си завода в Япония за 2 седмици

Радикалните мерки се налагат заради резултатите от проверката, която е устоновила проблеми с качеството. Оказва се, че след завършването на производството готовите автомобили са били проверявани от служители на Nissan, които не са имали нужната квалификации.

Сервизната акция ще засегне единствено превозни средства, продадени в Япония. Според изпълнителият директор на Nissan – Хирото Саикава, производството на автомобили ще остане спряно, докато не бъдат внесени необподимите промени в конструкцията на конвейрите, използвани за последна проверка на готовите коли.

Освен това в Nissan предивждат и увеличаване на броя на служителите с нужната квалификация за подобни действия. Тя трябва да отговаря на действащия в Япония специален закон.

Снимка: Nissan
 

Тагове: nissan
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така се прави а не като немците да бълват трошки и изобщо да не ги спират. Чак като се разсмърди много тогави да вземат половинчати мерки.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Причината за спирането на производството в 6 те завода на Нисан е ,че и след обявяването на сервизната акция , отново в 4 от заводите са извършени заключителни "проверки "на 34000 автомобила от некомпетентни служители.Така,че обявиха отново recall. Имидж и доверие се градят с години , но могат да рухнат за един миг !
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахах, сега аутомедия им е проблема на едните , на други Рено им е проблема.То на калпав майстор, все нещо не му работи.
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    *Уйдай и ВАГ са спонсорите на к0медиантите. Само техните рекламни статии ги заключват за коментари. Ама то толкова нескопосана реклама им правят, че повече на антиреклама прилича. Не знам какви жълти стотинки получават к0медиинтите, но едва ли си струва излагацията. Много се излагат завалиите. Правете го поне малко по рафинирано и не трийте така тенденциозно коментарите които не са ви от полза. Малко толерантност към другите мнения имайте, защото всичко зиприличва на платена манипулация.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Мдаа .. ( преди 6 години )
    Поразяваща ръка на рено се вижда отдалеч!Открай време заемат последните места по надеждност и качество във всички класации, навсякъде по света.
  • #4
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривай директно, няма кво да се мъчат.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Да първия ( преди 6 години )
    Те точно затова са заключили коментарите. Много, ама много нескопосана антиреклама срещу Тесла. Значи батерията на Тесла струвала 40 хиляди долара и едва ли не трябва да я сменяш на всеки две години, супер качествената батерия на Hyundai има 8 години гаранция и 200 хиляди километра. Гаранцията на Тесла също е осем години но няма ограничение в пробега, а включва също и цялото задвижване включително електродвигателя. Но ако го кажа че ще стане антиреклама за Hyundai!
  • #2
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтури, жълтури... къде сте да ни обясните най-качествените, най-технологични, най-екологични японски брички.
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    ioniq ( преди 6 години )
    понеже рекламната кампания на хюндай, не позволява коментари, ще изкажа тук!Много хубаво всичко, *** как така станаха лидер по качество на батерията? Кви са тия накладки, дето се споменават? това трябва да е голяма рядкост при ел. коли... нали има регенеративно спиране, и не се използвала спирачката?защо не се споменава грозния спойлер закриващ цялата видимост назад?