IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният автомобил в света минава на ток

Rolls-Royce подготвя електрическа версия на Phantom

Най-луксозният автомобил в света минава на ток

Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce няма как да остане от световните тенденции в бранша и е готов да предложи електромобил, изграден на най-новото поколение на модела Phntom. Това заяви пред Car and Driver генералният директор на компанията Торстен-Мюлер Етвос.

Най-луксозният автомобил в света минава на ток

Босът допълни, че най-луксозният автомобил на планетата ще получи версия на ток при смяната на поколенията си. Новата платформа, на която ще бъде изграден следващият Phantom, е така проектирана, че да позволява поставянето на електрически мотор и батерии.

Най-луксозният автомобил в света минава на ток

Любопитното е, че в Rolls-Royce смятат да пропуснат един етап - този на хибридите и директно ще се насочат към електромобилите. В британската компания също така са на мнение, че системите за автономно управление все още не са подходящи за техните модели и ще се насочат към тях, едва когато те се докажат като сигурни, надеждни и лесни за използване.

Най-луксозният автомобил в света минава на ток

"Всичко зависи от прогреса в тази област. Ние предпочитаме да изчакаме, докато системите за автономно придвижване станат достатъчно разбираеми за нашите клиенти", отговори Мюлер-Етвос на въпрос дали Phantom ще получи системата за круиз-контрол, която се поставя на последното поколение на BMW 7-Series. Тя може да поеме управление на автомобила за период от време.

Най-луксозният автомобил в света минава на ток

Като допълнение топ-мениджърът подчерта, че електрическите коли на Rolls-Royce не са прищявка на клиентите, а задължителна мярка. Това се отнася най-вече за големите градове в Азия, където властите се готвят да забранят използването на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Снимки: Rolls-Royce

Тагове: rolls-royce phantom
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Няма да е скоро.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А теглич ще има ли?Питам да знам дали ще мога да прекарам бидоните с киселото зеле от село.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Туй голямото ръбесто на трифазен ток е май като го гледам. Монофазен едва ли ще може да го захрани. Ще ползвам тока от ярмомелката на село че тя е трефазна ама само когато не мелим на животните. В панулката трифазун ток няма и затова само на село ще се кара. Ама по добре беше дизел да го направят че тогава щях да мога да точа от трактора нафта.
  • #6
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тъй ли , ве лек. "Луксозната" Тойотка като я коментирахме, че няма разлика с модели от 50-те, кво каза ? "Нормално е да е с такъв дизайн, по - престижно е", дрън дрън, не мога точно да се сетя кво беше измъдрила проЗтата ти тиква.
  • #5
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Пенсионер ( преди 6 години )
    На тоя дзвер повече би му отивал парен двигател. Прилича на колата на баба ви.
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Турска Тойотка, малелеййй. Лесли каручка, малелеиийй.
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Плюеш в собствената си паница, жълтурник.Твоята тойота къде мислиш, че се произвежда?Пак в анадола, къде са те направили.
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    дюнер ( преди 6 години )
    аз чакам да пуснат баничарката дизел и ще си взема една. колегите дюнерджии от анадола чакат луксозната баничарка за да си зареждат дюнерите с тях. айде селам алейкум
  • #1
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Mono ( преди 6 години )
    Ще ударят дъното,кой милионер би си позволил да чака шофьора му да зарежда 1 час батериите,а милионерчето да бърза за бизнес среща