IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey се прицели в нов рекорд за скорост

Производителят на суперколи ще гони постижение от 482,5 км/ч

Hennessey се прицели в нов рекорд за скорост

Американският производител на суперколи Hennessey ще се включи в борбата за най-висока максимална скорост от серийни автомобили, в която засега участват Koenigsegg и Bugatti.

Hennessey предизвиква Koenigsegg и Bugatti

Доказателство за това е снимка, публикувана на официалната страница на компанията във Facebook, на която се вижда хиперколата  Hennessey Venom F5 и знак за ограничение на скоростта 300 мили в час (482,8 км/ч).

С направата на Venom F5 се занимава подразделението Special Vehicles. Автомобилът се задвижва от силов агрегат с мощност над 1451 к.с. Според неофициална информация, това е доработен 7,0-литров V8 с две турбини, който при модела Venom GT развива мощност от 1244 к.с. Заявената предварително максимална скорост на колата бе 466,7 км/ч, но явно инженерите на Hennessey са на мнение, че тя може да бъде още по-висока.

Hennessey предизвиква Koenigsegg и Bugatti

Към момента именно Hennessey Venom GT държи рекорда за най-висока скорост, след като на полосата за излитане на космодрума "Кейп Канаверал" този автомобил развива 435,3 км/ч. Така той подобри резултата на Bugatti Chiron Sport от 431 км/ч. Рекордът обаче не е официален, тъй като по регламент скоростта трябва да бъде постигната в двете посоки на трасето.

Снимки: Facebook
 

Тагове: venom gt
0 от 500