IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover намалява концептуалните модели заради китайци

В компанията признаха, че ги и страх от ново копиране на колите им

Land Rover намалява концептуалните модели заради китайци

Компанията Land Rover сериозно се притеснява от показването на свои концептуални модели, които показват как ще изглеждат бъдещите серийни модели на британския производител. Причината е, че има опасност дизайнът им да бъде копиран, твърди главният дизайнер на марката Джери Макговърн, цитиран от Autocar.

Land Rover намалява концептуалните модели заради китайци

Land Rover намалява концептуалните модели заради китайци

„Ние сме доста нервни, когато трябва да покажем шоу-кар няколко години преди излизането на сериен модел, тъй като нищо не пречи на някой да го изкопира. Това вече се е случвало”, коментира Макговърн.

Главният дизайнер на Land Rover допълни, че производителите трябва да получат право да защитават своите инвестиции в разработката на нови модели. При британската компания те достигат 1 млрд. пунда.

В Land Rover има подобни проблеми от години. През 2014 г. китайската марка Landwind представи кросоувъра си Х7 (на втората снимка), който се оказа пълно копие на Range Rover Evoque (на първата снимка). Опитите на британците да спрат производството на този модел се оказаха безуспешни, след като от Landwind отрекоха да са откраднали дизайна, за което бяха подкрепени и от властите в страната.

Снимки: Land Rover, Landwind
 

Тагове: land rover
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    Landwinda съм го виждал на живо не изглежда толкова зле, като се има в предвид цената му а и ми направи впечатление че има и камерите на огледалата , но пък таблото беше като на дачия за 10-15хил.$ толкова