IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работници дадоха Tesla под съд заради расизъм

Ръководството на компанията не обърнало внимание на оплакванията им

Работници дадоха Tesla под съд заради расизъм

Бивши работници от завода на Tesla Motors във Фриймонт заведоха дело срещу компанията, като я обвиняват в расова дискриминация. Искът е подаден във Върховния съд на щата Калифорния, съобщава Mercury News.

Работници дадоха Tesla под съд заради расизъм

Той е заведен от трима афроамериканци, които търдят, че са били „много въодушевени, когато са започнали работа в една от най-иновационните компании в света, но реалността се е оказала съвсем различна”. Работниците ежедневно да се сблъскали с прояви на расизъм и са били унижавани, както от свои колеги, така и от ръководния персонал.

Един от ищците – Оуен Диас, посочва, че неговите колеги редовно са го обиждали, като са му предлагали „да се върне в Африка” и са го рисували на карикатури с расистки характер. Той се е отплакал на ръководството, но то не е взело никакви мерки.

Представител на Tesla на свой ред отговори, че в компанията работят над 30 000 човека и е напълно нормално сред тях да има конфликти. Ръководството на Tesla е направило всичко възможно да ги сведе до минимум, но няма как това да стане.

Снимка: Tesla Motors
 

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ние българите да не сме от няква по-висша раса? Отидете там и вас ще ви третират по-същия начин. Дет толкова им сваляте шапка на тия американци.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вместо да се оправдават с глупости от Тесла би трябвало да им заведат контра дело за уронване престижът на фирмата и клевета.И след като ги осъдят за милиони долари да ги направят клошари с дългове за няколко живота и онези ще си ходят при техните хора в Африка на банановата палма.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Илончо да направи ли болница в завода?
  • #4
    17 rate up comment 0 rate down comment
    сс ( преди 6 години )
    Афроамериканците от евроамериканци ли са обиждани или от азоамериканци?
  • #3
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами правилно! Да се връщат в Африка.Дискриминация и обида е, ако нарисуваш нeгър с черно мастило или черен молив. Това показва, че индиректно го наричаш черен. Съд да дупка и да им се изплатят милиони на ***, за да не работят цял живот и да няма кой да ги дискриминира.А който не е работил *** само той не знае за какви нагли мързели става на въпрос. Нашите *** ряпа да ядат. Онея са още по-зле. Нагли, мързеливи и с големи претенции на квадрат.
  • #2
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пак хАмерикански простотии. Значи, ако си черен и те уволнат можеш винаги да ги съдиш за расова дискриминация. Тъпо! Значи черните там и не само там могат да си правят каквото искат, защото са защитени по расов признак. Очаквам скоро и обратните да заведат дела, както и жените за сексуални посегателства, а ако няма такива да ги осъдят за това, че никой не им обръща внимание. Сбъркана държава са теь, но лошото е, че "демокрацията" си я налагат на цял свят много често и поф формата на бомби.
  • #1
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Този ( преди 6 години )
    Оооо расизъм, в Тесла е мястото за мен. :D