IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доживотен затвор за убийците на пътя в Англия

Виновните шофьори ще бъдат съдени по-строго според ново законодателство

Доживотен затвор за убийците на пътя в Англия

Английското правителство обяви планове да приеме нови, по-строги наказания за шофьорите, причинили смърт на пътя заради опасно шофиране или шофиране под въздействието на опияти.

Убийците на пътя в Англия ще бъдат съдени по-строго

Идеята на Министерството на правосъдието на Англия е да увеличи максималното наказанията за причиняване на смърт вследствие на опасно шофиране от 14 години лишава от свобода, както е сега, до доживотен затвор. Същото важи и за случаите на причиняване на смърт по непредпазливост, когато шофьорът е употребил наркотици или алкохол. Инициативата включва и въвеждането на изцяло ново нарушение за нанасяне на сериозни наранявания чрез опасно шофиране.

От английското министерство потвърждават, че шофьорите, които причинят смърт на пътя след каране с превишена скорост, участие в нелегални гонки или използване на мобилен телефон, ще се изправят срещу еквивалентни наказания на тези, предвидени за непредумишлено убийство, където максималните присъди също ще бъдат завишени от 14 години лишаване от свобода до доживотен затвор.

Тези, които причиняват смърт по непредпазливост зад волана или под влияние на опияти, също ще се изправят пред евентуална доживотна присъда.

Английското правителство съобщава, че през 2016 г. са били осъдени 157 души за причиняване на смърт чрез опасно шофиране на пътя, докато други 32 са били наказани за причиняване на смърт чрез опасно шофиране под въздействието на наркотици или алкохол.

Правосъдният министър Доминик Рааб коментира: “Дълго и старателно разгледахме вариантите за наказания на пътните нарушители. На базата на сериозния характер на най-лошите случаи, на тъгата на близките на пострадалите, както и на факта, че законът предвижда максимални наказания за други сериозни престъпления кано непредумишлено убийство, възнамеряваме да въведем възможност за налагане на доживотна присъда за тези, които отнемат животи, карайки безотговорно, пияни или надрусани.”

Активисти подкрепят решението, като Джейсън Уейкфорд, който е директор на организация, занимаваща се с инизиативи за подобряване на пътната безопасност, дори заявява: “Днешното изявление е голяма победа за семействата на жертвите и организации като нашата, които неуморимо подкрепяха през годините законодателни промени, целящи увеличаване на наказанията за хора, които причиняват смърт или нараняват сериозно останалите на пътя.”

“Аплодираме правителството за това, че най-накрая призна, че зад законите стоят хиляди семейства с разрушени семейства вследствие на безотговорното поведение на някои шофьори, които скандално погазват закона.”
 

0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    искаш да кажеш,че всички у нас карат под въздействие на опиати ли?а сигурен ли си, че преди да е напишеш тази глупост не си взел нещо?
  • #11
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    да управляваш мпс или ппс под въздействие на опиати си е предумишлено убийство от там ако започнат за една година няма да има един шафьор по улиците на българия
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    В Китай е така.
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    за ислямистите не важи. евролиберастите ги обичат и те са превилигировани да газят и мачкат. законите важат само за местните *** и тези от др.евроГайски държави.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    мдаааа ( преди 6 години )
    За ислямисти важи ли или пак ще им накърним религиозните чувства?
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Грешки на пътя могат да се случат на всеки, но седнеш ли зад волана в неадекватно състояние, то взимаш абсолютно осъзнато решение, че поемаш риск. Следователно и наказанието трябва да е голямо, та правилно са ги увеличили.Друг е въпросът какви точно наказания дават там (това в статията е максималното) и дали ги помилват преждевременно, защото затворите в Англия са пренаселени.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Наблюдател ( преди 6 години )
    Познавам един, който направи два фрага в две различни катастрофи. Полежа втория път в затворническо общежитие. Дали изкара и година. И сега продължава да си кара обезспокояван скъпата кола.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    при нас трябва да се върнат трудовите лагери - не да лежат о цял ден да лъскат ***, а да строят пътищя да облагородяват паркове градинки.....съдебната система и тази на затворите трябва да се промени в тази посока у нас
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако нашите закони са поне наполовина строги, като английските и се изпълняват наполовина съм сигурен, че затворите няма да ни стигнат и ще трябва да строим нови.Ако приемем хипотетично, че английските правила се пренесат у нас и се изпълняват 100% съм сигурен, че шофьорите на пътя у нас през първата година ще намалеят поне наполовина, зокато се усетят и всички започнат да спазват правилата. Не случайно сме от държавите с най-много птп и загинали. Изобщо в негативните класации сме все от първите
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Бг 3-4 хиляди лева и няма проблем.