IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes изтегля над 1 млн. коли в сервизите си

Проблемът е във въздушната възглавница на шофьорското място

Mercedes изтегля над 1 млн. коли в сервизите си

Концернът Daimler обяви сервизна акция на повече от 1 млн. автомобили Mercedes-Benz. При вътрешно проверка е бил установен производствен дефект, заради който въздушните възглавници от страната на шофьора могат да се задействат, без да има нужда от това.

Mercedes изтегля над 1 млн. коли в сервизите си

Причината за проблема е лошо заземяване елементи от кормилната уредба, които могат да предизвикат активиране на еърбега. Дефектът е открит при моделите A-, B-, C- и E-Class, седаните CLA и кросоувърите GLA и GLC, произведени през периода 2012-2018 г. Точната бройка на колите не се съобщава, но е известно, че 495 000 от тях са продадени в САЩ, 400 000 във Великобритания,76 000 в Канада и „няколстотин хиляди” на други пазари.

От Mercedes-Benz уточняват, че повредата няма нищо общо с пиропатроните на компанията Takata, заради които в сервизите бяха изтеглени близо 100 млн. автомобили. Дефектът не представлява опасност за живота на возещите се в колите, но вече е имало няколко случая на самостоятелно активиране на възглавницата, при която шофьорите са получи порязвания и натъртвания.

Всички собственици на автомобили, за които се смята, че са оборудвани с проблемните устройства ще бъдат уведомени от дилърите кога да посетят сервизите за отстраняване на повредата. Ремонтът ще отнеме около час и ще бъде за сметка на компанията-производител. От Mercedes призовават собствениците на автомобили на марката, ведната да посетят сервиз, ако на таблото им светне червената лампичка на пиктограмата на въздушната възглавница.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz
0 от 500