IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM дарява 5 милиона долара на музея на Хенри Форд

Срещу тази сума получава експозиция на свое име

GM дарява 5 милиона долара на музея на Хенри Форд

Американският автомобилен гигант General Motors дарява 5 милиона долара на фондацията, основана от Хенри Форд, която днес управлява музея, носещ името му. Дарението беше обявено вчера от Марк Ройс, шефът в GM, който отговаря за глобалното развитие на продуктовата гама на компанията.

GM дарява 5 милиона долара на музея на Хенри Форд

Това е част от новото партньорство между GM и музея „Хенри Форд”, създаден от основателя на Ford Motor Co. Хенри Форд през 1929 г., като идеята е била там да се излагат любимите му лични колекции и „други иновации”.

С това дарение GM ще спонсорира следващата експозиция в музея, която ще се казва Gallery by General Motors и ще пропагандира постижения в областта на науката, технологиите, инженерните науки и математиката.

Дарението, обявено вчера, слага край на 4-годишни преговори, започнати от Ройс и Едсел Форд II, който е пряк потомък на Хенри Форд, по време на обяд. Тогава двамата започнали да обсъждат идеята как GM може да помогне на музея.

Снимка: Ford

Тагове: general motors ford motor
0 от 500