IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen C3 WRC ще вдъхнови сериен модел

Французите още нямат ясна идея каква точно да е колата

Citroen C3 WRC ще вдъхнови сериен модел

В Citroen не са се отказали от идеята за създаването на по-мощна и по-спортна версия на новия С3, която да свърже масовото производство на френската марка с рали боеца С3 WRC, пилотиран от Крис Мийк и колегите му.

Citroen C3 WRC ще вдъхнови сериен модел

Това обяви шефката на марката Линда Джаксън, която беше специален гост на тима на рали „Испания”, където Мийк спечели втората си победа за годината в световния рали шампионат. По време на салона във Франкфурт Джаксън даде сравнително мъгливо обяснение за перспективите пред по-спортния С3.

„Лично аз бих искала да видя ясни връзки между серийния С3 и състезателната му версия – обясни тя. – Но докато клиентите не пожелаят изрично нещо подобно, то това няма да е определящо за позиционирането на марката.”

По-ранни изказвания на Джаксън хвърлиха повече светлина върху идеята на французите да създадат съперник на Ford Fiesta ST. Интересното е, че Toyota вече създаде такава версия на Yaris, която да е връзката с WRC-версията, а при Hyundai подмарката N стартира с i30, въпреки че корейците участват в световните ралита с вариант на i20.

„Бих искала да разполагаме с нещо, което да свързва инвестициите и постиженията, които имаме в световния рали шампионат със Citroen Racing, вече имаме някаква идея какво трябва да представлява този автомобил – заяви по-рано тази година Джаксън. – Аз нямам отговора на тази задача, но съм възложила това на Ксавие Пежо, който отговаря за развитието на продуктовата ни гама.”

Най-добрата новина от изказванията на Линда Джаксън е, че тя е уверена, че Citroen трябва да продължи участието си във WRC.

„Световният рали шампионат е №2 по зрители и фенове в света след Формула 1. Това ни осигурява достъп до огромно количество потенциални клиенти”, заяви Джаксън.

Самият Ксавие Пежо също не успя да даде повече яснота по проекта.

„При този автомобил няма да става въпрос само за мощност, мощност, мощност, но ще има и други характеристики, присъщи на Citroen – най-вече комфорт – обясни Пежо. – Трябва да създадем ясна връзка между състезателния автомобил и този за ежедневна употреба.”

0 от 500