IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петима милиардери, които карат обикновени коли

Многото пари не винаги означават хиперкола или луксозна лимузина

Петима милиардери, които карат обикновени коли

Когато хората започнат да печелят много пари, обикновено ги влагат в луксозни и скъпи неща. Сред тях, естествено, попадат и автомобилите. Но ако човек е милиардер, то вече не става дума за обикновени коли, а за специални машини – хиперколи или много редки „олдтаймери”. Все пак има и богаташи, които избират скромни автомобили, вместо да инвестират в Rolls-Royce, Bentley или Bugatti. Ето петима от тях.

Уорън Бъфет - Cadillac XTS (цена около 45 000 долара)

Петима милиардери, които карат обикновени коли

Автомобилите Cadillac няма как да бъдат наречени „обикновени” или „скромни”. Те обаче изглеждат именно такива, когато човек със състояние от 77,3 млрд. долара, избере един от тях. Става дума за Уорън Бъфет – най-големият инвеститор в САЩ, който си купи седана през 2014 г. Бъфет явно е любител на марката, тъй като предишната му кола беше Cadillac DTS от 2006 г.

Интересното е, че милиардерът само отива при дилър на марката, за да си купи колата. А жената, която му я продава, едва по-късно разбира с кого си има работа. Все пак бизнесменът не използва автомобила толкова сериозно, тъй като пробегът му е около 17 000 км. Явно Бъфет не се нуждае и от суперскъпа машина, защото просто няма нужда да доказва каквото и да е.

Марк Зукебърг - Acura TSX (цена 30 000 долара)


Петима милиардери, които карат обикновени коли

Основателят на Facebook е на пето място по богатство в света, но е изестен със своята скромност. Изданието GQ определи неотдавна Зукебърг като „най-безвкусно облечения жител на Силициевата долина”, тъй като бизнесменът предпочита дънки, фланелки и маратонки. Изборът му на автомобили не е кой знае колко различен.

Във всекидневието си Зукебърг кара Acura TSX, чието производство беше спряно през 2014 г. Милиардерът обяснява избора си с това, че тази кола е „безопасна, комфортна и не се набива на очи”. Марк има в гаража си и  Volkswagen Golf GTI, за който е платил горе-долу същата сума. Общо взето гаражът на собственика на Facebook не се отличава от този на обикновения американец.

Алис Уолтън - Ford F-150 (цена 40 000 долара)


Петима милиардери, които карат обикновени коли

Името Алис Луиза Уолтън не е особено популярно в Европа. След смърта на Лилиан Бетанкур именно тази жена става наследник на империята Wal-Mart (верига магазини) и се превръща в най-богата жена в света. Нейното състояние се оценява на 40,8 млрд. долара, но тя си остава доста скромен човек.

Личният автомобил на Алис Уолтън е пикап Ford F-150, при това произведен още през 2006 г. Използва го най-вече в личното си ранчо. Нейният баща – Сам Уолтън, е карал същият модел, произведен през 1979 г.

Стивън Балмър - Ford Fusion Hybrid (цена 28 000 долара)

Петима милиардери, които карат обикновени коли

Бившият генерален директор на Microsoft и настоящ собственик на баскетболния отбор „ЛА Клипърс” заема 21-о място в класацията за най-богатите хора на света, като притежава около 30 млрд. долара. Балмър е голям фен на Ford, най-вероятно защото преди години беше топ-мениджър и в тази компания.

През 2009 г. ръководството на Ford му подарява хибриден Fusion – седан със средно размери, които бизнесменът харесва. И който продължава да кара и до ден-днешен. Поне все още няма информация да го е заменил с друга кола.

Ингвар Кампрад - Volvo 240 GL (цена 22 000 долара)


Петима милиардери, които карат обикновени коли

През 2014 г. основателя на IKEA се връща в родната Швеция, след като преди това повече от 20 години живее в Швейцария. Любимият автомобил на Кампард е Volvo 240 GL, произведено още през 1993 г. Примерът за социално-отговорно поведение от страната топ-мениджъра е станал христоматиен и дори е включен в някои учебници.

Кампард е бил собственик и на Porsche 911, с което се разделя. Наскоро основателят на IKEA призна, че вече не кара автомобил. Причината - негови близки са го убедели, че това е доста опасно за човек на 91 години.
 

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    Хората оценят парите, затова са милиардери. Бай *** от квартала ще изтегли кредит за аУденце или бееНвенце. После ще лъже баба си и комшията за 20 лева
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е не е да ходят на пазар с тях. Това не е главна причина. Има някои, които са фенове на дадена марка или модел и поради тази причина карат опреелен модел. Те нямат комплекси да карат скъпарски коли, защото са над тези неща. Знаят, че колата не прави човека, а не като много хора колата да ги индинтифицира. На запад е така. Има много хора с много пари, които карат обикновуни коли и се обличат както всички.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Trslata ia otkazah,oba4e o6te ne sa mi varnali kaparoto.Prosto 6veicaria ne e za Tesla vse o6te.Nai-blizkia mi supercharger se okaza na 45 kl ot men.Nikakvi oblagi ot strana na darjavata,osven 4e pla6ta6 s 30% po-malko avtokasko.Instalaciata da ia zarejda6 vka6ti ti iskat 3000 franka i triabva da iskam razre6enie ot vsi4ki jivu6ti v kooperaciata vapreki 4e sam sobstvenik na apartamenta si.Tesla X se okaza nai-tvardo voze6tata kola na sveta s vazdu6no oka4vane i vatre ne mi grabva okoto.
  • #12
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз имам 33 годишна 124-ка остава и няколко милиарда да изкарам и работата е опечена.
  • #11
    2 rate up comment 10 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Kogato stana miliarder i az 6te karam eftini koli,no dokato sam milioner 6te prodaljavam da karam Range Roveri i BMW ta
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До Е36 ( преди 6 години )
    Да, прав си! Ти като горд собственик на една мозъчна клетка имаш право да пишеш тук! Аз нямам това право! Сори, че наруших това свещенно правило! Няма да се повтаря!
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    ГТара ( преди 6 години )
    Това са коли с които ходят на пазар до близкия магазин за да не бият на очи. Ама преписвачте няма от къде да знаят.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    prakti4no e
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    BG citizen ( преди 6 години )
    Дайте нещо ново, хайде стига с претоплените манджи вече!
  • #6
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Уорън Бъфет карал 17000, защото го возят в асмолети и лимузини и ролс ройси през другото време. Марк Зукърбърг пък има Pagani Huayra, едно от първите за америка.Това че имат по някой обикновена, не значи че им е единствен.