IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen също направи електрически камион

Серийната версия на машината ще излезе на пазара след 3 години

Volkswagen също направи електрически камион

В концерна Volkswagen очакват сериозен ръст на потреблението на камиони с нулеви вредни емисии и са готови с такова превозно средство. По време на изложението Truck & Bus Innovation Day 2017 германският производител представи предсeрийна версия на електрически камион - E-Delivery, която ще излезе на пазара през 2020 г.

Volkswagen също направи електрически камион

Показаният прототип е разработен от бразилското подразделение Volkswagen Caminhoes e Onibus. Моделът се позиционира като лек товарен автомобил за превозване на пратки и стоки в града. Той се задвижва изцяло от електрически силов агрегат.

Мощността на мотора е 109 к.с., като той се захранва от литиево-йонна батерия. Задвижването е към четирите колела, като спорез представители на подразделението VW Truck & Bus, с едно зареждане машината може да измине до 200 км.

Volkswagen също направи електрически камион

Камионът разполага и със система за рекуперативна зареждане при спиране, както и с режим на придвижване Eco-Drive, при който се достига максимален пробег. Първите тестове на машината в реални градски условия ще стартират догодина, като освен в Бразилия, където ще се произвежда първоначално, тя ще се продава и в Европа.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    E-Golf ( преди 6 години )
    Ами аз имам преки впечатления от електрическия Голф и те са, че първите метри тегли по-здраво и от най-наточения GTI и освен това има доста солидна возия и добър интериор. Като цяло най-неразличимия от конвенционалните коли електромобил с голям плюс стабилността. Който не го е тествал да не ръси глупости.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То цялата компания е една греда, а ти за камиона си се хванал. Вземеш ли нещо от Фолк с Ваген, гредата е голяма.Иначе си прав за гредата
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само не разбрах как задвижва четирите колела,като видимо отпред е на греда
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Ба, писна ми от тоя вечен спор нафта, бензин и електро. Вместо да се поства кой какво е чул, видял и нещо с технически характер всеки поства яко хейт и хранене да има.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тез да вземат една свястна кола на ток да направят и чак тогава да мислят за камиони!всъщност камион е добре за да има къде да слагат батериите. товарят ги в ремаркето и са готови. не е като на електрическия гоуф да е без багажник. всъщност някой знае ли защо гоуфа електричка никой не го купува? толкова ли е зле? явно
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ***,до грамотността ли опря вече бе неграмотнико ***!Хората те питат какво ти си произвел и какво си измислил. Ти обаче си мазно и лигаво влечуго, което се изплъзва с такива елементарни приказки за неграмотност при уловие, че самият ти си пълен *** и 0лиг0френ. Още повече, че това не е литературен форум, за да отправяш подобни критики.Дай ся по автомобилната тема какво ще кажеш!п.с. Това, което правиш с положителните и отрицателните на мненията е доста кpeTeнско.Лекувай се!
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ама и неграмотен си на всичко отгоре! Трудно ми е да ти чета *****те
  • #4
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що бе ВАГи ти какво произвеждаш? Я кажи да чуем ти какво си произвел, че даваш наклон на другите! Да не се окаже, че ръцете ти са толкова дълбоко навряни отзад, че не можеш да си ги искараш, за да произведеш нещо освен спама във форума с който ни заливаш.Викш може четка за зъби да не си измислил, но други неща тук си ги измисльш много добре.Те и МсД. произвеждат най-много хамбургери, но не ги прави добри за консумация.
  • #3
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До първият VW произвежда и продава годишно около 10 милиона автомобила и камиона, а всичко което ти произвеждаш занимава в тоалетната чиния, правиш ли разликата!?
  • #2
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Друго си е *** да разбира от всичко, пък една четка за зъби не е измислил!Хвала!