IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Решението на съда в Далас може да промени автомобилната индустрия

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Семейство от САЩ ще получи 42 млн. долара обезщетение за катастрофа, в която попада със своя автомобил – Honda Fit, произведен през 2010 г. Решението е на съда в Далас, щата Тексас, съобщава Daily Mail.

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Инцидентът се е случил през 2012 г., като при него бензиновият резервоар на машината буквално се взривява. Съпрузите се оказват в огнен капан, като по чудо оцеляват, но получават сериозни изгаряния и други наранявания.

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Следствието изяснява, че при покупка на автомобила, мъжът и жената не са знаели, че неговият предишен собственик е сменил покрива. Тази информация не е била записана в сервизната история на машината. Оказва се, че покривът е бил ремонтиран само месец, преди колата да бъде купена, тъй като е пострадал от силна градушка.

Американско семейство получи 42 млн. долара за лош ремонт на стара Honda

Според експерти, решението на съда може да доведе до прецедент в автомобилния отрасъл, защото сумата вероятно ще бъде платена от застрахователна компания, обслужваща машината. Причината е, че от там са настояли, при подмяната на покрива да се използва лепило, а не стандартна заварка, тъй като е по-евтино.

Снимки: Autorview
 

Тагове: honda fit
0 от 500
  • #16
    13 rate up comment 0 rate down comment
    А в БГ-то... ( преди 6 години )
    рено сценик RX4, закупено фабрично ново, на 4000км се обръща на магистрала Тракия поради счупен дефектен заден спирачен диск. Има тежко ранени и загинали хора ...Резултата е - осъден вносител на всички инстанции, който предпочита да фалира вместо да плати присъденото!Разбира се производителя рено се прави на умряла лисица.
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При кабриолетите не липсва само покриви липсват странични колонки задни и едно от най важните хоризонтално и челна пред стъклото греда. Това което казват, че се отлепило е покрива, и не част от конструкцията, защото е ламарина под тази ламарина има греди които свързват цялото шаси образуват една предпазна клетка.
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Евтиното ще им излезе скъпо на тези застрахователи.
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    разбира се че покрива е част от конструкцията на автомобила , ако искаш може да проучиш колко промени се налагат за втвърдяване на структурата на кабриолетите точно поради липсата на този елемент
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и продължение към долния конетар. Погледне снимките добре, как са пречупени редните колони, прага се е преместил сигурно със 30 см а това е една от най силовата част да не говорим че половината двигател го няма.
  • #11
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупости. Покривът няма как да е част от конструкцията на купета има напречни грени разпънки усилватели, поквивът е една ламарина. А това че е лепен ? и какво! Знаете ли на колко още автомобили фабрично освен покрива и колко други елементи се лепят включително и силови, това е авиационна технология. И бензин в такова голямо количество гори трудно горят парите му.
  • #10
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "То и се оказа, че са с калпава ламарина, то може и да са се опитали да го заварят покрива, ама то на хартиена ламарина каква заварка ще правиш." Абе те сигурно и адвокатите на застраховатя така са разправяли, ама номера не е минал. Те и на ВАГ шмекерийте в Европа ги изкараха легални, ама в Америка номера не мина.
  • #9
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Проблема е там, че легени по улиците не трябва да се движат.То и се оказа, че са с калпава ламарина, то може и да са се опитали да го заварят покрива, ама то на хартиена ламарина каква заварка ще правиш.Директно закривай жълтурските канцерогенници, които ускоряват сами, гърмят еърбеци, гърмят резервоари. И накрая продават 10 мил., след една година 7 мил. ги отзовават обратно.А виж за телевизори, климатици, лаптопи са номер едно.
  • #8
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    CMoTльо жълтурски, хамериканците само жълтурски коли карат като вас, оттам и мошеническия им ремонт.А оттам и вие сте фанатици, защото кола за без пари, ремонт за без пари .... еее то така от оризарник по - добро няма.Да беше някой собственик на Мерцедес 2010-та да речем, дали ще си вкара къде да е колата.
  • #7
    18 rate up comment 0 rate down comment
    edin ( преди 6 години )
    Проблемът е в това, че покривът е част от цялата структура на купето. След като не е бил заварен а само залепен, той е поддал и не е могъл да удържи долната част на купето при катастрофа с друга кола.http://***.dailymail.co.uk/news/article-4948284/Couple-awarded-42m-body-shop-GLUED-car-roof.html