IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Холандия забранява дизела и бензина

След 2030 в страната ще се продават само електрически коли

И Холандия забранява дизела и бензина

Холандия става поредната страна, която планира да забрани продажбата на нови дизелови и бензинови автомобили до 2030 година. Тази програма беше обявена от холандското правителство, като целта й е до 2030 година вредните емисии в страната да бъдат намалени с 49%.

И Холандия забранява дизела и бензина

Освен това се планира финансиране с около 4 милиарда евро за използване на по-екологична енергия, като до 2030 се планира и затварянето на всички електроцентрали, които работят с въглища. Част от този план е и идеята новопостроените сгради, включително и жилищните да не бъдат свързвани с газопроводи, т.е ще се търсят други източници на осигуряване на енергия.

И тъй като колоезденето има огромни традиции в Холандия, страната планира да инвестира 100 милиона евро в развитието на инфраструктурата за колоездачи и да стимулира допълнително използването на велосипеди. Този план е приет от действащото правителство на Холандия, но естествено, няма гаранции, че следващите управляващи ще го подкрепят.

В момента 1 на всеки 50 нови автомобила в Холандия е хибрид или електрически, като властите искат това бързо да се промени.

В същото време стана ясно, че в Париж планират забрана и на бензиновите автомобили до 2030 година, като предишният план беше да бъдат забранени дизеловите коли до 2024 година, когато френската столица ще приеме лятната Олимпиада.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Post na gost ( преди 6 години )
    Serbez sa 6tot imat tok ot nemsko za bez pari. Kato doide vremeto da go pla6tat i 6e si sednat na dupetata i 6e se krotnat. A Amsterdam i sega si e ograni4en otkam vlizane na stari koptori bilo to benzinovi ili dizeljaci . Otkam finansi dutch-ovcite imat mn dobra sistema - svaljat danaci i stava naistina izgodno ta ru4ka6 elektri4ka . Ama te da vzemat da namaljat pracka6tite kravi deto otdeljat metan i togava da re6avat takiva nejasni za pove4eto ot tjah ne6ta kato kolite :)
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    olo ( преди 6 години )
    А свинските *** кога, аа никога те си правят почва от тях.
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    mdaaaa ( преди 6 години )
    До 2030 в Холандия може и да забранят на жените да карат коли
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всичко ще се урегулира финансово, поне не запад. Дори най-големите чукундури ще си купуват ел.коли,ако имат пари естествено,иначе дизела е евтин,защото е допотопна автомобилна технология. Но на запад стандартът позволява хората да преминат на ел.коли масово. В Париж, Лондон и др., скандинавските страни и т.н. в столиците се предвижда,ако не е и въведено вече забрана за дизеловите трактори да стъпват в централна градска част,както у нас дизелите в Люлин и Обеля, ел.коли в центъра на София.
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Ше си шляпат *** дъчмените и тва е :)До 2030 я камилата я камиларя...
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще се карат, но може и да не се карат!Като ти вдигнат рязко данъците за кола с ДВГ, като спрат да те пускат в града с такава кола и няма да има нужда от никаква забрана. Хората сами ще преминат на електрички, защото ще им е по-изгодно.Дори в момента, когато нещата не са така отрегулирани е много по-изгодно да си с електричка, особено, ако въртиш повече градско и извънградско. По-дългите магистрални разстояния са малко тегави, но батериите се развиват, а и повечето хора ползват самолет на дълго
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Toti ( преди 6 години )
    Следователно коли с двг ще се карат до 2040-2045г(закупени около 2030г),а дали изобщо ще се случи,защото това"планиране"не е "ще"
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Там ще направят пазарен бум производителите на надуваеми лодки
  • #2
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До 2030-та година,Холандия ще е под вода,язък им за батериите и напъните....
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Полека-лека всичко си идва на мястото.Сега очаквам да се появи онова дизеловото фенче с Гоуфа и да почне да ни обяснява за вредата от ТЕЦ-овете, батериите, извънземните, електромагнитните полета и други подобни.Може и някоя друга мантра да му е дошла на акъла. Дано да е така и да е сподели, за да се посмеем.П.С. м0дераста да прави, както вятъра!