IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и обновения Range Rover

Всъдеходът най-после получи хибридна версия

Ето го и обновения Range Rover

Компанията Land Rover представи в Лондон обновения си всъдеход Range Rover. Флагманът на марката за първи път получи хибридна версия, която може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Ето го и обновеният Range Rover

На външен вид обновеният модел може да се различи по модернизираните си светодиодни фарове на главните светлини. Те са с нови секции на дневните светлини. Различна е и решетката на радиатора.

Интериорът е изцяло в стила на кросоувъра Velar и на обновения Range Rover Sport. На централната консола се е появил допълнителен сензорен дисплей, от който могат да се управляват повечето функция на автомобила. Освен това всъдеходът ще се предлага с изцяло цифров приборен панел.

Хибридният агрегат на новата модификация P400e е взаимстван от Range Rover Sport. В него влизат бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 300 к.с., електрически двигател със 116 к.с., 8-степенен „автомат” ZF и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 11,3 кВт/ч, разположени под пода на багажника.

Сумарната мощност на тази версия е 404 к.с. и 640 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,8 секунди, а максималната скорост е 220 км/ч. Само на електричество всъдеходът изминава 51 км. С помощта на специална система за бързо зареждане батериите се пълнят за 2,45 часа, а от стандартната мрежа времето е 7,5 часа.

Ето го и обновеният Range Rover

Освен като хибрид, обновеният range Rover ще бъде достъпен с бензинови и дизелови двигатели. Базовата версия разчита на 3,0-литров турбодизел с 258 к.с. и 600 Нм. За модела е достъпен още един дизел – 4,4-литров V8 с 339 к.с.

Бензиновата гама е представена от V6 двигатели с обем 3,0 литра, развиващи 340 и 380 к.с. По-мощната версия на модела ще получи 5,0-литров V8, при който двигателят е получил 525 к.с. - с 15 к.с. повече от досега.

Топ-модификацията - SVAutobiography Dynamic, също разчита на 5,0-литров V8 с механичен компресор. При нея мощностт е увеличена от 550 к.с. и 680 Нм на 575 к.с. и 700 Нм. Този всъдеход развива 100 км/ч от място за 5,4 секунди.

В оборудването на модела влизат система за управление с жестове, лазерни фарове, функция за йонизация на въздуха в салона, точка за достъп до интернет с Wi-Fi, която поддържа 4G. Седалките могат да се регулират в 24 посоки, като имат и 25 различни режима за масаж.

Снимки: Land Rover

Тагове: suv range rover
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ///////// ( преди 6 години )
    Обновения Range Rover:)!! Това е, като обновения Фолксваген. Това е Vogue!!
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Bmw435i ( преди 6 години )
    Vsi4ki Range Roveri se praviat v Anglia Liverpool.Dizela TDV6 e sa6tia kato tozi ot 2014g i e prosto super medec
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до Алекс ( преди 6 години )
    ***....automobile-catalog......com
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 6 години )
    Колеги, някой знае ли с какъв двигател, в смисъл къде е произведен, моделът от 2014 година? За дизела става въпрос. Благодаря!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какви марки бе,ти да не пишеш от някаква дупка във времето.Марките излязоха от употреба поне преди 10 години,та и повече, ти говориш в марки като че ли вчера си обменял. Да не би Ланд Крюзерите и Патролите да струват по-малко от 150 000 марки? В София гледам Ланд Крюзерите лъскави ги карат в града като че ли са правени за града?!
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Станчев ( преди 6 години )
    Аз пък съм виждал. Разбира се, не в България. И цената започва от 120К евро...
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    нововнос ( преди 6 години )
    Много са ми смешни тези реклами и картинки,в които джип за 100-120 хоиляди марки гази до решетката в кал. Това само на картинка го има, дали не е и фотошоп. Аз на живо такъв баровец не съм виждал, да даде 120К марки и да подкара през гората. За тази работа им ЛандКруизери, Нисан Патроли и т.н. специализирани машини.