IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 70 премиери и 300 експоната на салона в София

Посетителите на изложението ще могат да тестват повече от 80 автомобила

Над 70 премиери и 300 експоната на салона в София

Рекорден брой компании - 65, ще участват в откриващия се на 14 октомври Автосалон "София 2017", съобщиха на пресконференция в столицата организаторите на събитието - Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България.

Над 70 премиери и 300 експоната на салона в София

 В "Интер Експо Център" бъдат изложени над 300 експоната, като от тях са 70 технологични новости и автомобилни премиери. Специално внимание е обърнато на автомобилите с алтернативно задвижване - електромобили и хибриди, като техният брой на изложението ще бъде 28. В салона ще участват и 8 марки мотоциклети.

Общата стойност на изложените автомобили ще надхвърли 12 млн. лв. В шестте зали ще бъдат показани коли с мощност над 40 000 к.с. Машините са от 44 световни марки, а един от посетителите ще си тръгне с голямата награда - чисто нов автомобил. Той ще може да избира между 12 различни модела, които са предоставени от компаниите, участващи в салона.

Рекорд има и по отношение на броя на предоставяните за тест драйв модели – 83 автомобила и мотоциклети. Организаторите се похвалиха, че единствено на автосалона в Болоня през декември се предоставят по-голям брой превозни средства за тестове от посетителите.

Снимка: Sofia Motor Show

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Не ми се гледат черни Алдита и немски премиум автомобили, тежащи по 3 тона и едвам завиващи. Няма нищо интересно в последно време по тея салони....
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    даамане ( преди 6 години )
    За последно като ходих на салона се набихме 30 лева за някаква пълна простотия.Тоя е/бан салон е толкова далече от истински ,колкото Слънчев бряг от Ибиза.Определено няма да повторя тази грешка.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    ВЪТРЕШЕН одит, ваги! Набии си го в дебелата чутура, щото когато видиш нещо подобно при швабето, ела да те черпа с един вурст.А СОЦваген го напъват от 100 ВЪНШНИ места и пак се правят на умрели лисици, стигайки да се съдят помежду си.
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    японки ( преди 6 години )
    Публикувано във факти.бг:Един от големите япоски производители на черни и цветни метали Kobe Steel призна за фалшифицирани от компанията данни за качеството на продукцията. Става дума за вътрешен одит, последвала проверка на който показва, че част от администрацията на Kobe Steel умишлено е лъгала за резултатите от изпитанията на металите.По този начин от компанията са искали да съкратят сроковете за доставка. Другото, което е любопитно в случая е, че Kobe Steel е предал несъответстващата на качествените стандарти продукция на автомобилни компании като Toyota Motor, Mitsubishi, Subaru и Mazda. Toyota е един от най-големите клиенти на Kobe Steel.След разкритието от компанията обявиха, че нямат информация за изменени показатели за безопасност в автомобилите, сглобявани с техни метали. Производителят твърди, че вече всички продукти са в норми и продължава да работи с всеки от клиентите си, като се надява скандалът да не ескалира. Проблемът обаче поставя под въпрос качеството на металите в голяма част от японските автомобили.