IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови мотори за следващото поколение на BMW X5

Промените ще засегнат предимно бензиновите версии на всъдехода

Нови мотори за следващото поколение на BMW X5

Следващото поколение на BMW X5 ще се появи в началото на 2018 г., като ще получи сериозно променена гама двигатели. Това съобщава изданието BMW Blog, като се позовава на свои източници в ръководството на компанията.

Нови мотори за следващото поколение на BMW X5

Всъдеходът ще бъде изграден на платформата CLAR, използвана при последните генерации на BMW 5-Series и 7-Series. Това означава, че той ще бъде доста по-лек от предшественика си. Наличието на по-мощни мотори ще повиши динамичните характеристики на автомобила.

За BMW X5 е предвидена нова версия на редовия 6-цилиндров двигател B58 с технология TwinPower Turbo, която е получила кодово название B58TU. Очаква се мощността на агрегата да бъде 335 к.с., като той ще се поставя на версиите BMW X5 sDrive40i и xDrive40i.

Модификацията xDrive50i ще получи преработен 4,4-литров V8 TwinPower Turbo с индекс N63. Най-вероятно той ще съответства на версията, поставяна в седана M550i с мощност 465 к.с.Това обаче не е сигурно, тъй като източникът на изданието твърди, че новото X5 ще бъе модел, който няма да използва бензинови мотори от сегашната гама на BMW.

Нови мотори за следващото поколение на BMW X5

Дизеловата гама ще се състои от вече познати мотори. Агрегатът B57 в различни варианти на мощност ще се поставя на версиите xDrive30d (265 к.с.), xDrive40d (320 к.с.). За xDrive50d е предвиден нов двигател - B57S с четири турбини, развиваш 400 к.с.

Снимки: BMW Blog
 

Тагове: bmw x5
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Автомобилите с конвенционални двигатели с вътрешно горене са на изживяване. Колкото турбини да им сложат няма как да избягат от това дори и BMW. Имат някакви хибридни версии Х5, които могат да минат на ток ЕДВА 30-на км. Това е несериозно за автомобил за толкова много пари.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошкеее ( преди 6 години )
    ..стига спами ***.. Астро-Лексуса нали върви..не мечтай за турбини..който каквото му харесса да си купи..Ти нали имаш супер-дупер еко-леко талига..бутай тама и това е.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А с колко резервни турбини в багажника ще го продават?
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    обещаващо
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Онзи ( преди 6 години )
    Със Сивика само вагонетки сънува. Да спретнем една кампания и да му купим една истинска кола.
  • #1
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те ВАГонетките нямат нужда от мачкане.Излизат си смачкани от завода и за нищо не стават. Интересен ми е моторът с 4 турбини. Много ве! То само турбини в двигателния отсек. Как намерихте място за мотора? Шегата на страна, но тези толкова много турбинирани мотори нещо не ме радват много. Доста проблеми ще има. То с 1 турбо проблемите не са никак малко, а с цели 4 незнам.