IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа каква ще е следващата GT86

Концептуалното купе GR HV Sports Concept е с хибридно задвижване

Toyota показа каква ще е следващата GT86

Компанията Toyota показа един от основните си модели за предстоящото автомобилно изложение в Токио. Това е двуместен спортен автомобил GR HV Sports Concept, по чиито мотиви ще бъде изградено следващото поколение на купето Toyota GT86.

Toyota показа каква ще е следващата GT86

Трябва да се отбележи, че концептът Toyota GR HV Sports Concept, както се вижда от названието му, е представител на новата моделна гама спортни автомобили на марката GR. Дизайнът на машината е с стила на екстериора на състезателния болид Toyota TS050 Hybrid, който участва в клас LMP1 на сериите за издържливост.

Концептът прави впечатление с нестандартните фарове със светодиоди, при които има два хоризонтални и три вертикални секции. Известно е също, че силовият агрегат на машината е реаположен отред, но задвижването е към задната ос. Профилът на машината до голяма степен напомня сегашната Toyota GT86, но с преработена предна и задна част.

Toyota GR HV Sports Concept е получил хибриден силов агрегат, който е разработен именно на базата на системата за задвижване на болида TS500. Характеристики за моторите не се съобщават, но се знае, че батерията е разположена в центъра на автомобила, за да се постигне по-добра управляемост.

Стартирането на агрегата става със специален превключвател, разположен до лоста за скоростите. Купето е оборудвано с автоматична скоростна кутия, но при желание шофьорът може да сменя предавките ръчно.

Снимки: Toyota

0 от 500