IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Polestar подговя първи свой модел

Тунинг-спецовете може да съживят Volvo Concept Coupe

Polestar подговя първи свой модел

След като стана ясно, че досегашното заводско тунинг-ателатие на Volvo - Polestar, ще бъде налагано като самостоятелна марка, тунинг и рейсинг специалистите представиха сериозно подсказване за първия си собствен модел. Премиерата ще е на 17 октомври, а дотогава тази картинка ще се допълва с малки парченца като на пъзел.

Polestar готви първи свой модел

Дълги години Polestar доработва моделите на Volvo, превръщайки скучните на външен вид, но сигурни шведски автомобили във вълнуващи мощни и бързи коли, а преди известно време Volvo купи Polestar, което пък беше правилният ход, за да продължи развитието на специализираното звено.

Все още няма никаква информация за първия самостоятелен модел на Polestar, както и не се знае дали става въпрос за серийна версия или за концепт.

Polestar готви първи свой модел

Но се предполага, че творението на Polestar ще има общи черти с впечатляващия концепт Volvo Concept Coupe, който въпреки че беше показан за първи път преди 4 години, все още може да бъде актуален. Имаше слухове, че концептът ще стигне до производство, но те така и не се оправдаха. Може би сега това ще се случи.

Шведските медии спекулират, че става въпрос за купе с мощност 600 конски сили и олекотена каросерия, създадена от фиброкарбон. С оглед на възможностите и традициите на Polestar това е напълно логично предположение.

Снимки: Volvo, Polestar

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    След максимум две години, всички ще вграждат двигатели с не повече от 4 цилиндъра, освен тези, които ще са наравени специално за богатите клиенти на дадена марка, Волво винаги са били иноватори и винаги ще бъдат, най-добри в най-смисленото за един автомобил, който се движи по обществените пътища - безпопасността!
  • #2
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    докато немската тройка вгражда 6 8 10 12 цилиндъра волово живеят в миналия век
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    А бе .. ( преди 6 години )
    4 цилиндъра си остават 4 цилиндъра. Колкото и електромотори да му блъскат.