IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota представи брутален миниван

Концептът Tj Cruiser дава начало на нов клас автомобили

Toyota представи брутален миниван

Компанията Toyota представи концептуален модел с името Tj Cruiser. Названието на автомобила представлява съчетание от букви, образувани от думите Toolbox (сандък за инструменти) и joy (удоволствие). От компанията твърдят, че това е автомобил от нов жанр, който съчетава простора на товарен фургон с агресивния дизайн на всъдеход.

Toyota представи брутален миниван

Габаритите на модела са дължина 4300 мм, широчина – 1775 мм, мисочина – 1620 мм и разстояние между двете оси 2750 мм.  Кросванът, както го определят в Toyota, е с 300 мм по-къс от RAV4, като размерите го приближават до Dacia Duster (4315 мм дължина) и Hyundai Creta (4270 мм).

Toyota представи брутален миниван

Капакът и покривът на Tj Cruiser са покрити със специален манериал, предпазващ от надраскване. Салонът е с 4 места, като задните седаки, както и това на пътника до шофьора могат да бъдат свалени и да образуват равна с пода повърхност. В този случай в салона могат да се превозват товари с дължина до 3 метра – например, дъска за сърф.

Toyota представи брутален миниван

Концептът е построен на модулното шаси TNGA и разчита на хибриден силов агрегат на базата на 2,0-литров бензинов мотор. Технически подробности за двигателя, а и за самата машина не се съобщават. Известно е само, че тя ще може да бъде както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

Toyota представи брутален миниван

Останалите подробности за Toyota Tj Cruiser ще станат известни при премиерата на модела на автосалона в Токио в края на месеца.

Toyota представи брутален миниван

Снимки: Toyota
 

Тагове: toyota tj cruiser
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Toyota пак за "заложили" на дизайна. Първо CHR, а сега и това...
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Какво означава "б р у т а л е н",и на какъв език е?
  • #17
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    G-клас според вурстовете е супер красива и е хвалят, а това понеже е Тойота не е хубаво.Хайде при следващата статия за немската джипка ги напишете същите неща да ви видя тогава ще го направите ли или двойни стандарти ще покажете по отношение визията!
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    фенчо ( преди 6 години )
    хахха Тиганья те би тебе..калник л ие тиган ли е никой не знае хахха има кой да поумнява *** не съм аз.Мятай се в канчето и с 40 се изнасяй.с водорода толкоз.
  • #15
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дизайна е типично немски, харесва ми.
  • #14
    3 rate up comment 6 rate down comment
    фенчо ( преди 6 години )
    Алпака.. ти имаш кристална топка ли..ся прецени че съм малък хахха..Този дизайн и на Марс не биха го копирали за летящите тарелки.Това е крайъгълен бордюр в авто дизайна..ама само заслепен ламаринаджия не го вижда.Айде пак водородни лигени,хибриди..тия един двигател нямат като хората ..смех.След 15 години няма да има нито една фабрика за канчета.Хахаха..Айде взимай водордка да ни покажеш как върви че ние сме в каменната ера.
  • #13
    5 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Абе леченчо ли си,лигенчо ли си/опять двойка...,макар, че си много малък за да знаеш за какво става въпрос/,след 15 -20 години швабите ще копират този дизайн,както хибридите,водородните и ел. коли!Пилците се броят на есен,но кръгозорът на повечето от вас стига до Връшка ***!
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    фенчо-лигенчо ( преди 6 години )
    абре алпака..ти това ли измъдри :) Това като го гледаме е толкова съществен принос за дизайна чееее... мъкаааа..
  • #11
    18 rate up comment 11 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Немските фенчета с мозък колкото фастък не могат НИКОГА да измислят нищо съществено,освен да храчат по нещо ,което е извън представите им за нафта, сажди, пушек,модели с трагичен еволюционен дизайн,обичани от мутри,държанки и чалгари!
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 6 години )
    Тотално изпилскаха легена