IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След 10 години: 10 милиона коли на Tesla по улиците

Смелата прогноза е на Morgan Stanley

След 10 години: 10 милиона коли на Tesla по улиците

Не е тайна, че инвеститорите и анализаторите на фондовия пазар и американската индустрия са сред най-запалените почитатели на Tesla. А постоянно растящите цени на акциите на компанията показват, че има голям шанс да се окажат прави – само за тази година акциите на Tesla са поскъпнали с 63%.

След 10 години: 10 милиона коли на Tesla по улиците

Според анализатора на Morgan Stanley Адам Джонас, през 2040 г. по пътищата ще се движат над 30 милиона електромобили с марката на Tesla. За мнозина това е твърде смела прогноза, тъй като за мнозина срещата с модел на Tesla е рядкост. Макар, че в България това вече не е точно така.

Ако обаче прогнозите на Джонас се окажат точни, то Tesla ще е най-важният играч в световното автомобилостроене в едно не толкова далечно бъдеще. Според Джонас, след 10 години шефовете на Tesla ще могат да се похвалят с 10 милиона произведени електромобили.

Той защити прогнозата си с писмо до клиентите на отдела му и обясни, че до 2019 г. се очаква трикратно увеличение на производството на Tesla, както и по-бързо навлизане на американската марка на повече пазари, основно заради лансирането на по-достъпния Model 3.

Друг важен фактор за настъплението на електромобилите е развитието на зарядната мрежа, но с оглед на темповете, с които се разрастват тези мрежи в Северна Америка и Западна Европа, това скоро няма да е притеснение.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla morgan stanley
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Нормално. Тесла се превръщат в Апъл на колите - иновативни, бързи, желани, красиви и не на последно място - модерни! В момента реално нямат конглокенция и ако продължат със същото темпо или по-добро, ще отвеят всички, най-вече динозаври като соцВаген и подобни немски каски, застинали в 2004-та година.
  • #7
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    те балъците също така ползват и айфон а тесла е сбъркана като концепция за градски автомобил а извънградско е пълентраш
  • #6
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    балона се надува право пропорционално на балъците
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    по 5 автомобила на ден за 10 години излиза по-малко от 20000 автомобила.А представяте ли си след 100 за колко бройки Мъск може да излъже.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    дали ( преди 6 години )
    Това е възможно само,ако няма глобална война,запалена от любимите ми американци !!!!
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Темида ( преди 6 години )
    Гледайте историята на Американското автомобилостроене по Hystory channel. Заслужава си.
  • #2
    13 rate up comment 9 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Вече почти всеки ден виждам по някоя теслА - и S, и X, а колкото и да са назад в производството на 3-ката, скоро и нея често ще виждаме.А на тях все пак целта им е да станат масов производител и да излязат на печалба, както и да прокарат автономна мобилност, а не толкова да са номер 1 по продажби.Макар че ако продължават да се моткат традиционните производители, нищо чудно след 10-ина години теслИте да са от първите по производство (и продажба разбира се), а марки като VW може и да изчезнат.
  • #1
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Хахахахах Само Фолксфаген произвежда по 10 милион НА ГОДИНА!!! Тесляците ако оживеят на пазара ще е като бутиков производител, не масов. Съчувствам ти баце, но е по-вероятно да ти изгорят паричките покрай тесляка :)