IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обиски в заводите на Nissan заради проблеми с качеството

Концернът изтегли 1,2 млн автомобила в сервизите си

Обиски в заводите на Nissan заради проблеми с качеството

Представителите на Министреството на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония проведоха оиски в два от заводите на Nissan, разположени в префектурите Киото и Тотиги, съобщи агенция Reuters.

Обиски в заводите на Nissan заради проблеми с качеството

Според информацията, до акцията на властите се е стигнало, след като се е оказало, че проверките за безопасност на вече произведените автомобили на Nissan не отговарят на изискванията на местното законодателство. Още повече служителите на концерна, които са жи извършвали, са нямали необходимата квалификация за това.

Съмнения за нарушения има в 6 завода на корпорацията, като вероятно и останалите 4 също ще бъдат проверени. Представители на Nissan потвърдиха за проведените обиски, като допълниха, че в момента се провежда вътрешна проверка на безопасността на автомобилитите.

Ден преди акцията Nissan Motor Co. обяви, че изтегля в сервизите си 1,2 млн. автомобила от 20 различни модела. Машините са произведени през периода октомври 2014 – септември 2017, като ще бъдат подложени на повторна проверка за безопасност.

В съобщението на производителя са казва, че на властите ще бъдат предоставени всички необходими документи и сертификатия. От Nissan признават, че са произвели хияди автомобили, който не са проверени по всички изисквания.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan motor co.
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтия, не сме да "гъкне".
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Идва ми да си я bookmark-на тая статия и всеки път, жълтурчо като се опита само да каже качество или надеждност и дръннннн.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези и да се късат, не могат да бият рекорда на Тойота за отзовани коли.
  • #7
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, поредните *** от дръпнатите! Време е за сепукуОстанаха 2ма, 3ма да ни обясняват какви извънземни неща творят самураите.
  • #6
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Само вагените и рендетата не усещат поразяващата ръка на полудържавните перачници! В случая рено ...
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошепас си се предобрил с евтина дрогаходи спинкайкато се събудиш в отв6ъдното там японците може да са на милиард светлинни години -назад
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вогонетняка ака по 4-5 пъти едно и също нещо. Японците с всичките им проблеми са на светлинни години пред немците по качество и надеждност. Другото ще го видим във времето, като излезнат резултатите.
  • #3
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японско качество?? Я пак??? Разберете,че няма как ширпотребата за третият свят да е качествена!!!
  • #2
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    A, ама как така бе? Това са японци, те не мамят, за тях честа е преди парите. Това са заводи в Япония при това. Там качеството е извънземно.
  • #1
    23 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    имали учудени ?освен дошо деяпонците правеха качествени и евтини коли преди 20 годинисега правят кашони и легени за бедни *** латиноси и филипинци !качеството им е критично зле цените за сметка на това високи !