IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla го закъса с производството на Model 3

Компанията е произвела 5 пъти по-малко коли от предвиденото

Tesla го закъса с производството на Model 3

Сериозни трудности с производството на новия си електромобил Model 3 среща Tesla Motors, признават от компанията. През третото тримесечие  на 2017 г. са сглобени едва 260 бройки модела, а по план те трябваше да бъдат поне 1500.

Tesla го закъса с производството на Model 3

По-рано от компанията обявиха, че до края на годината производството ще достигне 5000 бройки седмично, а през 2018 г. ще бъде увеличено до 10 000. Тези цифри може и да не бъдат достигнати, като изоставането се обяснява със сложното настройване на системите във фабриките в Калифорния и Невада.

От Tesla все пак, че сериозни пробеми с доставките няма да има, като трудностите ще бъдат отстранени най-скоро. В официално съобщение се казва, че през юли, август и септември компанията е произвела общо 26 150 електромобила. От тях почти 14 100 са от Model S, 11 865 от Model X и 260 от Model 3.

Това е най-добрият резултат в историята на марката, като увеличението в с равнение със същия период на 2016 г. е 4,5%. Ръстът спрямо второто тримесечие на 2017 г. е 17,7%.

Снимка: Tesla Motors
 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #41
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Факт нанайси! ( преди 6 години )
    Теслата се зарежда за 45 мин (по-бързо от тъпфона ти) и, както едни италианци наскоро доказаха, може да мине над 1000 км с едно зареждане.Батериите не само, че са еволюирали, ами пускат на балъците коли по 160, после по 210, по 300-350 км пробег, НЕ ЗАЩОТО СЕГА няма батерии за 600-700 км пробег, а защото всичко това е една ПОСТЕПЕННА ХРАНИЛКА ЗА ТЯХ!
  • #40
    39 rate up comment 11 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    И как ще се продават само ел като батериите не са еволюирали и грам последните 30 години!Говорите едни глупости!300км пробег и 24 часа зареждане!
  • #39
    36 rate up comment 13 rate down comment
    AUTO ( преди 6 години )
    "България могат да си позволят 1000 човека. А останалите 8 милиона кво правим? Ходим пеша или караме колело?"И сега кво, световната автоиндустрия да се съобразява с 8 милиона дето още живеят в 20-ти век и за тях да продължават още 100 години да проезвеждат тркащи дизели бълващи сажди и прахови частици по стандарта ЕВро 6 ли? Знаеш ли колко го интересува средностатистическия гражданин в една развита държава, че Бай *** живеел в панелка и има 5 зарядни станци в цялата тъй наречена държава!
  • #38
    39 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До NEV, ами то и на мен много неща ми харесват, ама какво от това!? Тесла са хубави автомобили стига да имаш поне още един като се наложи да си вършиш истинска работа и да можеш да стигнеш сигурно там закъдето си тръгнал. Като сложим и цената и като сложим, че трябва да имаш и къща с гараж защото пред блока трудно ще я зареждаш и то остава, че такава кола в България могат да си позволят 1000 човека. А останалите 8 милиона кво правим? Ходим пеша или караме колело?
  • #37
    41 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За производството на един литър гориво, се изразходват 2квч енергия, която може да задвижи електромобил за 10~15 километра. Следователо, ако с тази енергия се зареди направо електромобила, няма да има нужда от изграждане на допълнителни мощности, въздухът ще стане по-чист защото няма да се изгаря гориво, за придвижване. Това е достатъчен аргумент относно на чистотата на електромобилите.Не забравяйте да го добавяте, към вредните емисии на ДВГ! Те не са само от ауспуха!
  • #36
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    "Демек нито имаш тесла нито имаш намерение и/или възможност да си купиш, но седиш тук и ни обясняваш, какви *** сме, че си караме колите.."Амиго, хайде само моля те, типично по български да не изопачаваш фактите, за да изпъкнеш със съмнително остроумие! Никого не съм наричал ***, защото не споделя моето мнение, дори напротив, ако прочетеш по-внимателно написаното от мен, споделям факти, които казвам защо НА МЕН ми харесват, и никого не задължавам да се съгласява с мен!
  • #35
    34 rate up comment 3 rate down comment
    ожгожг ( преди 6 години )
    защо електрическите коли имат муцуна , нали вече няма двг
  • #34
    36 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До НЕВ: да и ако бабата и беше мъжка, щеше да и викаш дядо, а ако Левски е имал ботуши а Ботев каска... А аз ако бях мултимилионер щях да летя само с личният си самолет и хеликоптер и нямаше да се нуждая от кола. Демек нито имаш тесла нито имаш намерение и/или възможност да си купиш, но седиш тук и ни обясняваш, какви *** сме, че си караме колите и си вършим всеки ден работа с тях и си ни е добре.Когато си купите тесли тогава ни обяснявайте колко са хубави.Хубави са ако имаш още 3 други коли
  • #33
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Nev качи се в Теслата си, напиши на едно листче automedia.bg и направи снимка с телефона и дай линк към снимката, да те видим дали вярваш на глупостите си и дали си толкова "умен", че да си купиш тесла. Приятелю да прав си, не карам Тесла а обикновен автомобил, но все още! Ако живея в КАлифорния или НОрвегия, при изградената инфраструктура и данъчни облекчния и стимули от държавата при закупуване на подобен автомобил, въобще дори няма да се замисля да си купя подобен! Но живея в БГ, все още!
  • #32
    37 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    "...електромоторите примерно имат графитни чети, които също изпускат подобни твърди частици - стой на село и са небой :)"Тинтири-минтири, ти май си учил устройство на електродвигател от преди 50 години и там си си останал! Какви четки те гонят напреимер при съвремемен синхронен или асинхронен двигател с кафезен ротор? Май даваш мнения за работи, които не са ти много ясни!