IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FCA ще прави с електромобили с нежелание

Маркионе отрече, че преговаря за продажбата на компанията

FCA ще прави с електромобили с нежелание

Концернът FCA ще се включи в неизбежната електрификация на моделните гами на големите автомобилни производители, но неговият шеф Серджо Маркионе отново даде да се разбере, че е против посоката, в която се развива световната автомобилна индустрия.

FCA ще прави с неохота електромобили

„Заради сроковете, избрани за ограничаването на конвенционалните автомобили в Европа, ние също трябва да изберем електрификацията – заяви Маркионе. – Но според мен, това не е отговорът на нашите проблеми.”

Босът на FCA  допълни, че е нужно още време, за да се убедят автомобилните производители „коя точно технология ще надделее”.

„Всички ние трябва да мислим и да действаме много бързо, ако искаме да останем част от съвременния живот – обясни Маркионе пред телевизия Bloomberg. – Най-големият страх у автомобилните компании е да не изостанеш от съперниците си. Ние сме по-бавна индустрия, решенията се взимат бавно. А Мъск мисли и действа със скоростта на ракета, затова е толкова напреднал в развитието на електромобилите.”

Маркионе отново обясни, че не преговаря с Hyundai за продажбата на FCA или част от компанията, както и че няма контакти с Great Wall по същата тема. В същото време обаче той потвърди, че още догодина компанията за автомобилни компоненти Magneti Marelli, която сега е под шапката на FCA, ще излезе самостоятелно на борсата, както преди време концернът направи с Ferrari и това се оказа успешен ход. Идеята е да се вдигне оценката на бъдещата самостоятелна компания, както и да се покачи оценката на FCA.

Снимка: FCA

Тагове: fca
0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Fito ( преди 6 години )
    До сега над 100 години не е станала чужда,та сега ли ще стане индийска,умнико гледай си там каляската и не говори като пияна жена с п...та си . Алфа ще е последната която ще се продаде от ФКА.
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до : до последния ( преди 6 години )
    Ами смятай, по-скъпата 5-та серия продава повече. Да не говорим за 3-та серия, с която алфа се опитва да си съперничи.Апък тоя Фито ли, мито ли къв е, както вървят нещата "живата" ти алфа, я китайска, я корейска ще стане.
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Fito ( преди 6 години )
    Не разбрахте ли немски и японски фенчета,че Алфа Ромео не е масовка,като вашите щайги,това и е чарът .Тя никога не е продавала масово разберете,но не умира никога!!! Имала е падения и възвишения но е жива
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До ентусиастите ( преди 6 години )
    Последната хубава и истинска Алфа е правена преди повече от 50 г. Колкото до сегашните им опити,нито Жулиета или МиТо успяха в сегмента си,а още по- малко това е вероятно да се случи с Джулия. Последната е повече от година в продажба и спрямо кoнkypeнтите Мерцедес С класа ,БМВ 3 или Ауди А4 продажбите й са пренебрежително малки.
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    x до: До Един ( преди 6 години )
    Произвеждаш или си собственик на италиански автомобили от среден или висок клас?Или просто нищо не разбираш от коли и ей така си дрънкаш глупости?
  • #12
    7 rate up comment 11 rate down comment
    и да довърша ( преди 6 години )
    а специално на Алфа можеш да и простиш дребните нерадости, щото за разлика от японките, които са пълни дървета и като дизайн и като шофиране (с едно две изключения) не може да видиш Алфа на пътя и да не те гъделичне едно едно "ех подявола каква кола" :)
  • #11
    9 rate up comment 7 rate down comment
    От Един до един ( преди 6 години )
    Те щото френските, американските, немските па даже и японските нямат технически проблеми :) Преди 20 и кусур години японците и германците правеха здрави и надеждни автомобили, преди 10тина години японците правеха здрави и надеждни автомобили... в ден днешен вече никой не прави здрави и надеждни автомобили! Ей го и сътринта имаше статия Нисан изтегля 1.2 милиона за (поредната) сервизна акция. В това отношение Италианците може и да създават повече ядове, но вече не е осезаемо повеч
  • #10
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те затова хората не ви купуват автомобилите, че все така с нежелание ги правите.
  • #9
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Алфа Джулия и Стелвио разбиват германците а ти си говори не ми пречиш ;)
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    МЕТАХА ( преди 6 години )
    Айде бе ,никой не ги искал !?А китайците точеха лиги за Jeep с мераци да станат най-големия производител на SUV в света . А ?