IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2,0-литров дизел за бъдещия Ford Ranger Raptor

Очаква се ексремната версия на модела да развива над 200 к.с.

2,0-литров дизел за бъдещия Ford Ranger Raptor

Подсилената версия Raptor, която ще получи новият Ford Ranger, най-вероятно ще бъде оборудвана с 2.0- литров дизелов двигател с две турбини, твърди изданието The Motor Report.

Ford Ranger Raptor може да получи 2.0- литров дизелов двигател

Засега все още не известни всички характеристики на двигателя, но той със сигурност ще е по-лек и по-мощен от настоящия 3.2- литров мотор с 5 цилиндъра, който се използва в стандартните Ford Ranger модели. Твърде е вероятно мощността при новия агрегат да надхвърля 200 к.с. и 469 Нм въртящ момент.

Задвижването към четирите колела, с което Ranger Raptor също ще бъде оборудван, ще се осъществява посредством познатата 10- степенна автоматична трансмисия. Тя е съвместна разработка на General Motors и Ford Motor Company, като е предназначена главно за пикапи и SUV автомобили. Основната цел на десетте предавки е да се намали максимално разхода на гориво.

Първоначално се смяташе, че бъдещата хардкор версия на Ranger ще използва същия 3.5- литров двигател EcoBoost, който се монтира в модела F-150 Raptor. Предполагаемият дизелов двигател обаче може да се окаже правилният, като се има предвид, че производителят иска да запази максимално голяма мощност, но и в същото време да отговаря на изискванията за екологичност.

Освен д нов двигател, пикапът ще бъде оборудван и с регулируемо окачване, което ще позволи промяна на височината при по-недостъпни терени. Очакват се и доста промени по външния дизайн.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Харесвам го тоя пикап но дано има поне един 6 цилиндров дизел че тая 2-ка ми се струва много зле ...ще е все натоварена