IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Верстапен спечели последното състезание в Малайзия

Хамилтън увеличи само с 6 точки аванса си пред Фетел

Верстапен спечели последното състезание в Малайзия

Макс Верстапен спечели последната Гран при на Малайзия само ден, след като навърши 20 години и стана най-младият победител в историята на състезанието, което беше част от Формула 1 от 1999 до тази година.

Верстапен спечели последното състезание в Малайзия

Холандският пилот на Red Bull излезе начело, след като атакува успешно лидера Люис Хамилтън с Mercedes на влизането в първия завой на четвъртата обиколка. Преди това Макс показа, че е по-бърз от Хамилтън и веднага, след като влезе в зоната за DRS атака се опита да изпревари Люис, като това му донесе успех.

На старта Хамилтън беше улеснен от отсъствието на Кими Райконен с Ferrari, който пристигна на стартовата решетка с повреда и механиците на Скудерията го прибраха в бокса още преди началото на загряващата обиколка. В първия завой Макс се справи със съотборника си Дениъл Рикардо, който обаче беше изпреварен от стартиралия зад тях Валтери Ботас с другата кола на Mercedes.

След като излезе начело Макс бързо натрупа аванс от над 8 секунди пред Хамилтън, който се оплака по радиото, че колата му не работи по най-добрия начин със супер меките гуми, но темпото му не се подобри и когато той мина на меките сликове.

Зад лидерите Себастиан Фетел стартира 19-и и завърши 4-и, като преди финала догони Рикардо и дори се опита да го изпревари. Австралиецът се защити успешно, а веднага от бокса предупредиха Фетел по радиото, че температурата на новия му двигател и хибридните системи е много висока и той трябва да върне газта.

С второто място на Хамилтън и четвъртото на Фетел, след Малайзия авансът на Люис на върха на класирането се увеличи от 28 на 34 точки, а следващото състезание е другата неделя – Гран при на Япония на пистата „Сузука”.

Класиране в Гран при на Малайзия:
1. Макс Верстапен, Red Bull 1:30.01,290 ч/56 об.
2. Люис Хамилтън, Mercedes +12,770 сек
3. Дениъл Рикардо, Red Bull +22,519
4. Себастиан Фетел, Ferrari +37,362
5. Валтери Ботас, Mercedes +56,021
6. Серхио Перес, Force India +1.18,630 мин
7. Шофел Вандоорн, McLaren +1 об
8. Ланс Строл, Williams +1 об
9. Фелипе Маса, Williams +1 об
10. Естебан Окон, Force India +1 об и др.

Тагове: mercedes ferrari red bull
0 от 500