IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-достъпният спортен модел на Jaguar става хибрид

Следващото поколение на F-Type ще бъде разделено на две

Най-достъпният спортен модел на Jaguar става хибрид

Електрификацията на моделната гама на Jaguar стартира с излизането на кросоувъра I-Pace, който съвсем скоро ще се появи на пазара. Следващият кандидат за получаване на електромотор е семейството F-Type, което трябва да е готово до края на десетилието.

Най-достъпният спортен модел на Jaguar става хибрид

„При смяната на поколенията Jaguar F-Type ще получи хибриден силов агрегат, но това съвсем не означава, че се отказваме от направата на класически спортни модели”, коментира главният дизайнер на марката Ян Калъм, цитиран от изданието Automotive News.

По думите му, в Jaguar смятат да подходят по различен начин към купето и роудстъра. Най-вероятно само единият автомобил ще бъде с хибридно задвижване, докато другият ще получи двигател с вътрешно горене. В основата на хибридния агрегат почти сигурно ще бъде 2,0-литровият мотор от семейство Ingenium, който специално за F-Type бе форсиран до 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Използването на допълнителен електромотор ще позволи на инженерите на британската марка да увеличат мощността на задвижващия агрегат. В същото време те ще успеят да удържат в необходимите граници разхода на гориво и нивата на вредните емисии.

Снимка: Jaguar
 

Тагове: jaguar f-type
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Скоро гледах на светофара на Черни връх, посока Кръста една нова М5-ца и Тесла Х. Бавареца бръмчи, трещи, проглуши на всички тъпанчетата и като светна зелено, Теслата без грам шум му направи ластик от 300м за нула време и не се виждаше вече, докато оня още катереше наклона. Тесла Х - над 2 тона джип, срещу спортен седан! Все едно гледах Месершмид от 1945-та срещу Ф-22.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    зависи какво разбираш под кеф.някой ги кефи да карат и зад тях да има облаци черен пешек.други ги кефи да им трака нафтовата печка, трети пък да им мирише на нафта и т.н.разумните хора пък ги кефи да имат кола която не цапа с малък разход, надеждна да не трака да не пуши и пак да е бърза като останалите плащайки в пъти по ниски данъци за нея. изобщо разни хора разни идеали.някой обичат шкембе чорба а други да ходят на изискан ресторант.започна ли да стопляш?
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    При смяната на поколенията Jaguar F-Type ще получи хибриден силов агрегат, но това съвсем не означава, че се отказваме от направата на класически спортни моделиЧовека си го каза по заобиколен начин,елчетата не стават за кеффф,само за возене