IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Stonic ще се предлага и като хибрид и електромобил

Представят двете нови версии на корейския SUV догодина

Kia Stonic ще се предлага и като хибрид и електромобил

Корейският производител Kia подготвя още две версии на новия си компактен SUV - Stonic, който бе представен по-рано тази година. Това ще бъдат хибрид и електромобил, който ще се появят на европейски пазар през 2018 г., съобщиха от компанията.

Kia Stonic ще се предлага и като хибрид и електромобил

Вече е известно, че хибридният силов агрегат на Stonic ще се състои от 1,6-литров бензинов двигател и електромотор. Други подробности не се съобщават. Не е ясно и на каква ще бъде изцяло електрическа версия - Stonic EV. Тя ще излезе няколко месеца след хибридната.

Самият модел вече е на пазара в Европа, като ще се предлага в няколко версии. Две от тях са с атмосферни бензинов мотори с обем 1,4 и 1,25 литра. Третата ще разчита на 1,0-литров турбодвигател с мощност 118 к.с., като тя ще излезе до края на настоящата година.

Новата Kia Stonic, която екипът на "Аутомедия" и "Колела" имаше възможност да тества само преди броени дни, е достъпна и с дизелов агрегат. Той е с обем 1,6 литра и развива 110 к.с.

Снимка: Automedia.bg

Тагове: kia stonic
0 от 500