IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет (ВИДЕО)

Машината с мощност 200 к.с. е изградена на собствено шаси

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет (ВИДЕО)

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет с мощност 200 к.с., като му дадоха името EMUS – абревиатура на Electric motorcycle Universite de Sherbrooke.

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет (ВИДЕО)

Основната трудност е била разполагането на батерията, което наложило преместване назад на електромотора и създаването на по-компактна охладителна система. Начело на екипа е Феликс-Антоан Лебел, който учи за електроинженер, като по думите му проектът няколко години е бил на фаза „концепция”, след което студентите са решили за създадат собствено шаси вместо да се опитват да адаптират такова от вече съществуващ мотоциклет.

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет (ВИДЕО)

Интересното е, че студентският екип е успял да проектира и собствени батерии за мотоциклета, както и всички контролни системи на борда на машината и да напише програмите за работата им. Наскоро екипът спечели за втори път шампионата на университета в Шербрук като добави система за регенериране на енергия при спирането.

Но това не е крайната цел – според Лебел, машината ще е напълно завършена, когато може да покрие състезателната дистанция в пистовите надпревари, в които участва с едно зареждане, а не да се налага спиране в бокса за смяна на батериите.




Сега екипът канадски студенти ще премери сили и скорост с европейските си колеги, работещи по такива проекти, като се очаква през 2019 г. да станем свидетели на първия пистов шампионат с електрически мотоциклети, които ще е под шапката на MotoGP.

Тагове: emus
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Mimo ( преди 6 години )
    Чудесно! Ще изчезне звукът, но удовлствието от карането ще е по-голямо, по-добро ускорение! И не на последно място - вечерно време няма да събужда целият квартал! "Един вози, а 300-та тормози"!
  • #2
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Ееее неее,едно от най-хубавите неща на пистарките ако изчезне-звука им,то за какво ми е мотор,същата работа и при Формула Е,по скучни неща не може ли да измислитещ
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на младежите.А нашите студенти .... в чалготеката и после да ги повози чичката с S класата.