IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Siemens ще прави електрическа мрежа за камиони в Германия

Съоражението ще бъде изградено над аутобан в една от провинциите

Siemens ще прави електрическа мрежа за камиони в Германия

Компанията Siemens стартира изграждането на електрическа мрежа над аутобан A5 в Германия, като тя ще бъде предназначена само за камиони.

Siemens ще прави електрическа мрежа за камиони в Германия

Системата с дължина 10 км. ще работи на същия принцип, както и тази за влакове и трамваи - чрез пантограф (лостова система за свързване на електрически превозни средства с електропреносната мрежа над тях). Първоначално надпътната мрежа ще бъде достъпна само в провинция Хасе, а с времето тя ще бъде доразвивана.

Проучвания показват, че електрическата магистрала ще осигури значителен спад на енергията, използвана от камионите. Друг плюс се оказва и намаляване на замърсяването на въздуха.

В свой доклад, от Siemens споделят, че главната цел на изграждането на електрическата мрежа е по-скоро тест дали тя би била наистина функционална. Компанията съобщава също, че тя ще бъде отговорна за планирането, построяването и евентуално за поддръжката.

Системата ще бъде част от проекта "Електрифициране на иновативни товарни превози", който е изготвен от Германското министерство на околната среда, природата и ядрената безопасност.

Снимка: Siemens

Тагове: siemens
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    wane ( преди 6 години )
    "...With this field trial, the eHighway will be tested on a public highway in Germany for the first time..."Което ще рече "...С това изпитание на терен eHighway ще бъде тестван на обществена магистрала в Германия за пръв път..."
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    wane ( преди 6 години )
    Аман от нискоинтелигентни хора дето хем не разбират, хем се пънат и влизат остро...
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    wane ( преди 6 години )
    Пич, айде само не ми влизай така остро. Казвам ти, че е тестова, просто защото за всеки адекватен човек е чсно, че е тестова отсечката. Като си голям отвореняк влез в сайта на Siemens и си намери още информация. Понеже може и да не ти достига капацитет да го направиш, ето ти извадка:
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до: Wane ( преди 6 години )
    Ти изобщо четеш ли или си, като чукчата само писател?!?!?!Къде прочете тестово трасе?Да не те карам да четеш цялата статия, че може да се презориш нещо и да ти стане лошо от толкова четене, прочети само това изречение и си направи изводите, ако имаш акъл за това:Компанията Siemens стартира изграждането на електрическа мрежа над аутобан A5 в Германия, като тя ще бъде предназначена само за камиони.Така, че сега давай на ново да ни обясниш нещата, но вече без свободни съчинения моля!
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    тираджия ( преди 6 години )
    браво 2017г. откриха товарния тролей :)
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    @до: WaneА колко километра да е според теб, като тук става дума за тестово трасе? Нали не си мислиш, че в автомобилната индустрия на някого му хрумва нещо, което веднага се превръща в реалност? Има хиляди часове тестове - ако идеята се докаже като адекватна, следва масовото и прилагане.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Въртат само и само да не е с батерии. Нещо им става на немците.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до: Wane ( преди 6 години )
    Тя идеята е само интересна и до там!Нито има достатъчни камиони, които да е ползват, нито пък някаква отсечка 10 км от т. А до т. Б ще бъде толкова използвана, за да има какъвто и да е ефект. А да говорим ли, че това е доста скъпо съоръжение. Това е тролейна мрежа просто и тя не е никак евтина. Ако е в гъсто населени места с много транспорт да е ползват е ОК, но иначе не.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пише се "съорЪжения"и провинция "ХЕсен"дори нямам нерви да ви чета статията.. ще отворя някой нормален сайт за да разбера за какво става дума
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Влаковете са много хубаво нещо, но това да товариш камиони на тях не винаги е оптимален вариант. Да, ако някой си пътува от Холандия до Унгария, да го качат на влак. Но като имаш един камион, който трябва да вземе стока от склада и после да я достави до 30 супермаркета в същата провинция какво правим? За подобни случаи идеята изглежда доста интересна.