IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep Grand Cherokee вече е най-мощният всъдеход в света

Версията на Hennessey Performance разчита на повече от 1000 к.с.

Jeep Grand Cherokee вече е най-мощният всъдеход в света

Инженерите на американското ателие Hennessey Performance не за първи път напомпват автомобил с конска доза стероиди, но досега не бяха правили всъдеход с 1000 к.с. Тази машина обаче вече е факт и тя към момента няма конкуренция в световен мащаб.

Jeep Grand Cherokee вече е най-мощният всъдеход в света

Преди няколко години експертите от Hennessey Performance се пробваха с и без това доста мощния Jeep Grand Cherokee SRT8, но тогава се ограничиха до 805 к.с. Вторият им опит е доста по-впечатяващ и границата от 1000 к.с. е успешно преодоляна.

Всъщност, версията Jeep Grand Cherokee Trackhawk не се нужда от кой знае какво увеличение на мощността, тъй като тя е продукт на заводския тунинг-отдел на американската компанията. В Hennessey Performance обаче са свикнали последната дума да е изцяло тяхна и предложиха свой пакет с името HPE1000.

Това означава, че и без това напомпаният 6,2-литров V8 е получил допълнителни подобрения. Те включват нов компресор, спортни въздушни филтри, нови дюзи, променена система за подаване на гориво, нова изпускателна система, както и препрограмиране на блока за управление на мотора.

Всичко това води до увеличаване на мощността от 717 к.с. в оригиналния вариант до 1072 к.с. Матксималният въртящ момент е скочил от 875 на 1313 Нм. На динамичните характеристики могат да завидят редица суперколи - Hennessey Jeep Grand Cherokee Trackhawk HPE1000 ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а преодоляването на разстоянието от ¼-миля отнема 10,5 секунди.

Jeep Grand Cherokee вече е най-мощният всъдеход в света

Максималната скорост не се съобщава, не е ясна и цената на доработката. Тя обаче няма да е никак малка, тъй като версията Hennessey Jeep Grand Cherokee SRT8 с 805 к.с. струваше 235 000 долара.

Снимки: Hennessey Performance

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    illko ( преди 6 години )
    абе професори вие добре ли сте... не се опъвал на немци и японци. тоя влиза в класациите за най-чуплив дарак няколко години поред :D
  • #7
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До онзи ( преди 6 години )
    с трикратния ръст на продажбите при ФСА: смени си хапчетата!
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Това бебче го взимам с две ръце пред КОЙТО и да е немски дранголник! Ако ще и да ми доплащат:))) Швабен зи каскен от известно време са заседнали в 2006-та година и само от време на време показват по някой проблясък.
  • #5
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хАхАх кой е пред фалит бе ? С трицифрен растеж на продажбите през последните 2 години?Смешни немски фенчета, пяна им излиза от устата, като гледат колко са изостанали техните "любимци".Бум правят само в отчитанията на вредните емисии и саждите от ауспусите им. Немците отдавна издишат в новите технологии и автомобилния бранш не прави изключение. Та те не могат да изминат 40-50 000км. без да оставят 10-20% от цената на автомобила по сервизите им. Немски кочини тръгнали да ми хвалят.
  • #4
    4 rate up comment 12 rate down comment
    до долния ( преди 6 години )
    То затова тези са пред фалит и никой не иска да ги купи,за разлика от немските,които правят бум на всички пазари.
  • #3
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Взима го не се притеснявайте. Брутален СЪВ, който убива напъните на немските каски за спорт в тоя клас. Ако изобщо има нещо спортно в съв сегмента де.Не случайно на този тип автомобили разговорно им казват "ДЖИП".
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз си го мислех преди да ти прочета коментара. Закова
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    лосовият тест ( преди 6 години )
    И ако го научат да взима и лосовия тест без да се обръща и да пука гуми...