IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една от 799-те суперколи Ferrari F12tdf изгоря на пътя

Вероятната причина за инцидента е проблем в двигателя

Една от 799-те суперколи Ferrari F12tdf изгоря на пътя

Една от 799-те суперколи от модела Ferrari F12tdf изгоря на магистралата между немските градове Дирдоф и Нойвид. Това съобщава местната информационна агенция General Anzeiger Bonn.

Една от 799-те суперколи Ferrari F12tdf изгоря на пътя

По думите на шофьора и неговия спътник, по време на движението те са чули грохот и видяли, че пламъци обхващат задната част на автомобила. Водачът веднага спрял встрани от пътя и се обадил на пожарната, но до пристигането на екипа колата изгоряла напълно.

Предполагаемата причина за инцидента е отказ на една от системите на двигагеля, който при Ferrari F12tdf се намира отпред. Защо обаче колата е започнала да гори отзад, засега не е ясно.

Моделът Ferrari F12tdf (Tour de France) е направен в чест на знаменитото колоездачно състезание, което се провежда всяка година. Купето е оборудвано с 6,3-литров V12 атмосферен мотор, развиващ 780 к.с. и 705 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава с роботизирана скростна кутия F1 DCT с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди.

Една от 799-те суперколи Ferrari F12tdf изгоря на пътя

Както вече стана дума, от суперколата са произведени само 799 бройки. Цената на всеки един от автомобилите стартирата от 420 000 щатски долара.

Снимки: Twitter, Ferrari
 

Тагове: ferrari f12tdf
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    Стига сте се излягали с тази цензура. Що му сложихте на човека звездички?!
  • #3
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    "Моделът Ferrari F12tdf (Tour de France) е направен в чест на знаменитото колоездачно състезание, което се провежда всяка година."Човекът под мен ме е изприварил с коментарът си, но с подобно писание, медията Ви наистина си заслужава името ***! :)
  • #2
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е кръстено "в чест на знаменитото колоездачно състезание". Не си съчинявайте! Ферари никога не са имали нищо общо с него. Кръстено е на Tour de France Automobile, което се е провеждало между 1899 и 1986, и Ферари са го печелили много пъти с модела 250 GT. 250 GT също е имало версия TDF и понеже F12 е купе с предно разположен V12, възраждат името.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Голямата работа, нали има още 798 бройки.