IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA ще предложи 3 свои модела на ток

Френският алианс готви и цяла серия нови хибриди

PSA ще предложи 3 свои модела на ток

Френският концерн PSA, вкючващ марките Peugeot, Citroen, DS Automobiles и наскоро придобитата Opel, обяви плановете за електрификация на моделната си гама. Както съобщава изданието Automotive News Europe, до края на десетилетието алиансът ще предложи 3 модела на ток.

PSA ще предложи 3 свои модела на ток

През септември 2019 г. ще бъде представено новото поколение на малкия хечбек Peugeot 208. Още от първия ден на продажбите този модел ще бъде достъпен и в електрическа модификация с пробег от около 300 км.

Малко по-рано – през първата половина на 2019 г., на пазара ще излезе и новият DS 3 Crossback. Това е приемникът на сегашния DS 3, като той също ще получи модификация на ток. Третият модел с нулеви вредни емисии ще бъде новото Peugeot 2008, което ще е готово в началото на 2020 г.

Успоредно с това PSA ще произвежда и хибриди, които ще се зареждат от електропреносната мрежа. На частична електрификация ще бъдат подложени кросоувърите, използващи платформата EMP2 – DS 7 Crossback, Peugeot 5008 и Citroen C5 Aircross. Към тях ще се присъединят и два по-малки SUV-модела, разработени съвместно с General Motors – Peugeot 3008 и Opel Granland X.

Снимка: Peugeot
 

Тагове: psa peugeot-citroen
0 от 500