IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 посяга към абсолютния рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Германското спортно купе пробва да измести Lamborghini Huracan Performante от върха

Porsche 911 посяга към абсолютния рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Новото Porsche 911 GT2 RS е на път да стане не само най-бързия автомобил на марката на Северната дъга на „Нюрбургринг”, но и най-бързия спортен сериен автомобил изобщо. Германскато купе смята да свали от трона рекордьора на трасето Lamborghini Huracan Performante, съобщава Bridge to Gantry.

Porsche 911 посяга към абсолютния рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Фотограф на изданието е заснел ярко-жълтото 911 GT2 RS да върти обиколки на легендарната писта. Според него, времето между двете появи на автомобила на мястото, на което той е застанал, е било под 7 минути. Това означава, че постижението на автомобила е подобно на това на Lamborghini Huracan Performante – 6 минути и 52 секунди.

Засега от Porsche отказват да коментират случващото се, но е факт, че автомобилът се е появил на пистата при идеални атмосферни условия. Освен това спортното купе е въртяло обиколки на трасето в два поредни дни, при това по няколко часа.



Към момента най-бързият представител на Porsche на Северната дъга е Porsche 918 Spyder, което даде време 6 минути и 57 секунди. Кандидат-рекордьорът Porsche 911 GT2 RS разчита на 3,8-литров турбомотор „боксер” с мощност 700 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,8 секунди.

Снимки и видео: Bridge to Gentry

Тагове: porsche 911 gt2 rs
0 от 500