IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i8 от Schnitzer специално за "Нюрбургринг"

Промените по колата са основно козметични

BMW i8 от Schnitzer специално за

Тунинг компанията AC Schnitzer, която има в историята си и много успешни състезателни програми, изпълнени за BMW, сега тества в реални условия доработения i8, за който фирмата представи тунинг пакет на изложението в Женева през пролетта.

BMW i8 от Schnitzer за

Става въпрос за поредица елементи от фиброкарбон: преден капак, радиаторна решетка, сериозна част от оформлението на предницата, страничните огледала, дръжките на вратите, праговете, задното крило и дифузьора. Специалистите на Schnitzer са използвали и нови лети джанти, като са направили и някои промени по окачването – предното е снижено с 25 мм, а задното с 20 мм.

BMW i8 от Schnitzer за

В информацията на компанията се споменава, че „системата за задвижване общо взето е останала стандартна” и не се дават подробности за промените по нея. Все пак, i8 се предлага с мощност 357 к.с. 570 Нм въртящ момент, идващи от бензиновия 1,5-литров двигател с турбо, който работи заедно с турбо. Резултатът от промените е обиколка за 8.19,8 минути на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като колата е била карана от ветерана в пистовите надпревари с туристически автомобили Маркус Йострейх.




С това постижение леко промененият i8 се нарежда зад новия Honda Civic Type R (7.43,8 мин), Ford Focus RS (8.06 мин) и дори Range Rover Sport SVR (8.14 мин).

Тагове: ac schnitzer bmw i8
0 от 500
  • #1
    39 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Батерията на i8 е много малка и и като свърши на пистата реално остава автомобил с 3 цил. Двигател и 230 коня. Затова няма как да се очаква бързи обиколки от тази кола.