IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия въвеждат нови наказания за нарушения на пътя

За закрито лице ще се плащат 60 евро глоба, а за улична гонка ще се влиза в затвора

В Германия въвеждат нови наказания за нарушения на пътя

Нови наказания за нарушения на правилата на движение бяха приети от германските власти и влизат в сила незабавно, съобщават медиите в страната.

В Германия въвеждат нови наказания за нарушения на пътя

Вече се забранява сядането зад волана, ако лицето на водача е покрито и съответно не може да бъда заснето от камерите за скорост. Това ще засегне някои от мюсюлманките, които закриват главите си с бурки заради религиозните си обичаи. Забранява се също шофирането с карнавални и медицински маски, като глобата в случая е 60 евро.

Увеличават се и санкции за тези, които превишават разрешената скорост или участват в нелегални гонки на пътя. В подобни случаи виновникът може да влезе в затвора за 2 години. А ако предизвика инцидент със загинали или ранени наказанието нараства до 10 години. Досега тези нарушители (ако не са замесени в катастрофа) минаваха само с глоба от 400 евро и отнемане на шофьорска права за 1 месец. Сега за участие в гонка ще се конфискуват и автомобилите.

Освен това, от 20 на 200 евро се увеличава глобата тези, които не дават път на колите на полицията, на линейките и на останалите аварийни служби. Санкцията може да бъде увеличена до 320 евро, ако се стигне до инцидент с материални щети.

За говорене по телефон по време на шофиране глобата нараства от 60 на 100 евро. Тя се отнася и за велосипедисти, които досега плащаха 25 евро за подобно прегрешение, но вече ще трябва да извадят 55 евро от джоба си. Забраната досега засягаше само смартфони или телефони в автомобили, но вече се отнася и за таблети и лаптопи.

Снимка: Cartimes

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фф ( преди 5 години )
    Не преди 5...преди 10 г. Германия беше съвсем друга държава.....коренно различна
  • #3
    35 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Напълни се с тарамбуки в Германия и почнаха простотиите. Сега ще пишат специални закони за получовеците. Бурки-мурки, състезания по улиците, засичане, побоища, катастрофи и т.н. Онзи ден видях двама с тъмен цвят на кожата да се млатят на едно кръстовище и да крещят нещо на арабски/турски или нещо подобно не им разбирам езиците. Направо си помислих, че съм у нас, а не в Берлин. Става дори по-зле вече отколкото у нас. Германия не е същата, каквато беше преди 5 г.
  • #2
    25 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    С автомобилна не зная, но ако си с немска куха каска глоба не те лови!Форумния кухарник и него глоби не го ловят, защото е с немска куха каска и никой не му дава книжка (освен жълтата, която има). Даже колело не му дават да кара...
  • #1
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а как стои въпроса ако си с автомобилна каска