IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-великата гонка в историята – Tesla срещу 11 спортни коли

Автомобилите се надпреварват на драг-дистанцията от ¼-миля

Най-великата гонка в историята – Tesla срещу 11 спортни коли

Американското автомобилно издание Motor Trend публикува седмата част на състезанието „Най-великата надпревара”, в което стандартни автомобили премерват сили на ¼-миля – разстояние, което се използва за стартове с драгстери.

Най-великата гонка в историята – Tesla срещу 11 спортни коли

Състезанието се провежда само веднъж в годината, като видеото се публикува в официалния канал на Motor Trend в YouTube. През тази година участват 12 автомобила - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Aston Martin DB11, Chevrolet Camaro ZL1 1LE, Chevrolet Corvette Grand Sport, Ferrari 488 GTB, Lexus LC500, McLaren 570GT, Mercedes Benz AMG GT R, Nissan GT-R Nismo, Porsche 718 Cayman S, Porsche 911 Turbo S, както и елекромобилът Tesla Model S P100D.

Машините премериха сили на 4,5-километровата полоса за излитане на самолети във военно-въздушната база Ванденберг. Победителят измина разстоянието от 1/4 миля (402 метра) за 10,5 секунди, като на финала скоростта му беше 201 км/ч.



През 2016 г. се надпреварваха 13 автомобили, като спечели Audi R8 V10 plus. Германското купе даде време от 10,6 секунди, като на финала разви 209 км/ч.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #40
    5 rate up comment 1 rate down comment
    51785 ( преди 6 години )
    "свещ срещу LED Лампа са тръгнали да правят сравнение" разкази от под шипоковият храст!След 5 години ще видим кой къде ще е!https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/Ел. кола с тон колонки и ще възпоризвежда звук на феррари, защото скуката ще е пълна, @"Бъдещото е пълно с тишина!"
  • #39
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    (Ако ви изтупам една Тесла и един Авентадор или Ферари кое ще изберете....отговора е ясен,където е кефа,а кефа при елчетата го няма и никога няма да го има освен едно 0-100.Точка!!!)От клипа ясно се вижда че не е само едно 0-100 вдига 200 за под 11сек и нямат претенции да се сравняват с Ламбо и Ферари но ускорява до 200 наравно с тях което си е добро постижение особено за размерите си а Роудстъра вече е възможно и до 300 да лети пред тях без емоция:D и тогава ще пишеш една кола не е само 0-300:D
  • #38
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Много бедна мишка се навъди тук,надяваща се след 15-20г ,когато D100 струва 5000лв, след сменена батерия от предишния собственик,да прави ластици по светофарите с ръка отвън и пури за 2лв/бр.и всичко това срещу 5-6лв/100км,мечтатели една кола не е само от 0-100.Ако ви изтупам една Тесла и един Авентадор или Ферари кое ще изберете....отговора е ясен,където е кефа,а кефа при елчетата го няма и никога няма да го има освен едно 0-100.Точка!!!
  • #37
    4 rate up comment 11 rate down comment
    ..не карам печки ... ( преди 6 години )
    Господа , днес се докоснахте до бъдещето с това четиво и този видео клип..... Електромобил... всичко друго е компромис...
  • #36
    7 rate up comment 10 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    Хората, които твърдят, че това е платена реклама, по-добре да си четат Аутобилд, защото е явно, че са свикнали на пропагандата им. Който разбира от автомобили знае, че Мотортренд е една от най-великите автомобилни медии със 75 години история! И да, понякога се случва в техните тестове американски/британски/японски/италиански коли да бъдат класирани пред немските ви которници и това е именно заради обективната им оценка! А на германофилите мога да им кажа да си наврат по един грилвурст в дупарата
  • #35
    7 rate up comment 4 rate down comment
    GP ( преди 6 години )
    На 400 метра наистина са малко колите, които ще бият Тесла...ясно е обаче, че тя няма шанс дори срещу 200к.с. по-слаба кола при летящ старт след 150км/ч, тъй като от Тесла не използват многостепенна предавателна кутия и когато електромоторите се развъртят до 9,7 к оборота мощността започва да пада! Факт е обаче, че няма друга кола с този старт все още. Смешни сте ми дето плюете Теслата, но по-смешни са мишоците, които ахкат по бъдещето и електромобилите, на тях нещата изобщо не са им ясни
  • #34
    1 rate up comment 2 rate down comment
    51785 ( преди 6 години )
    Тази прослувута реклама е като да сравним парна кола с дизелова, смешно е две различни технологии , различни КПД/та, всички знаем че КПД е 100% при ел. мотори и едва 25/30% при моторите с вътрешно горене. Разбира се, че Тесла ще е по бърза, но ако ще правят сравнителен тест, Тесла или да представят кола със мотор със вътрешно горене или колите с които ще се съзтезава да са също електрически.За малък пример бих следната кола, нека направят драг!https://***.youtube.com/watch?v=Kl55IpJxqq0
  • #33
    9 rate up comment 7 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Работата е съмнителна в тоя клип.И все пак тесла работи на загуба а в Европа хич ги няма няма и да ги има а само с продажби в Цащ са за никъде!Дженеръл мотърс така навремето продаваха само в Сащ и ги видехме докъде стигнаха фалираха Сааб и разпродадоха останалото!Тия ги чака същото!
  • #32
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    Може да плюете Германия но аз съм убеден във високите качества на тези хора.Университетите им имат традиции и са на страхотно ниво много високоподготвени източно и централно европейци включително и българи отидоха там.Нивото в Германия е страхотно имат големи постижения от 3-4 века насам.Никога няма да ги отпиша определено са Велика държава с дух култура и знания!
  • #31
    11 rate up comment 11 rate down comment
    ДървоДелец ( преди 6 години )
    Теслътъ е добра до 400м, ама после има 500м, 1000м ... а след 300-400км следва 4-5 часово зареждане на батерийките, най-добре с преспиване на зарядостанцията.