IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren направи кола за Gran Turismo Sport

1150 к.с и хибридно задвижване върху едва 1000 кг.

McLaren направи кола за Gran Turismo Sport

Играта Gran Turismo Sport е сред феномените в т.нар. „електронни спортове”, а активността на автомобилните компании в създаването на дигитални модели радва както геймърите, така и медиите в цял свят.

McLaren направи кола за Gran Turismo Sport

Последният пример е McLaren и Ultimate Vision Gran Turismo – автомобилът на британците, създаден за „участие” в играта. На пръв поглед болидът прилича на P1 GTR, но подложен на сериозна стероидна диета. Общата мощност на Ultimate Vision GT е 1150 к.с., идващи от двигателя с вътрешно горене и хибридната система.

Моторът е зает от 720S – 4,0-литров V8 с две турбини, който работи с два електромотора, разположени в предните колела. Естествено, максималният въртящ момент също е впечатляващ – 1275 Нм, които са налице „на секундата”.

McLaren направи кола за Gran Turismo Sport

Всъщност, този дигитален прототип е израз на визията на McLaren за това как може да изглеждат спортните суперавтомобили след 2030 г. И тъй като тук става въпрос за автомобил в дигитална форма, ограниченията от реалния свят не важат. Затова и инженерите на McLaren не са щадили карбона – скъпият, но изключително здрав и лек материал, който отдавна се използва във Формула 1, тук е послужил за изграждането на шасито и каросерията, благодарение на което теглото на Ultimate GT е едва 1000 кг.

Естествено, прототипът е едноместен, а интериорът е подчинен на формулата, че формата следва функцията, което означава никакви GT глезотии. А това може да се очаква, като се има предвид колко усилия са вложени от екипа в Уокинг за създаването на прототипа.

Снимки: Gran Turismo

0 от 500