IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представиха най-малкия кросоувър на Volvo

Конкурентът на BMW X1 и Audi Q3 излиза на пазара с два двигателя

Представиха най-малкия кросоувър на Volvo

Компанията Volvo официално представи най-малкия си кросоувър - XC40, който ще трябва да се конкурира за клиенти с BMW X1 и Audi Q3. Премиерата на модела се състоя на специално мероприятие в Милано.

Представиха най-малкия кросоувър на Volvo

Кросоувърът е първият модел на марката, построен на модулната платформа CMA, която шведите създадоха съвместно с китайската компания Geely. Същото шаси ще бъде в основата и на другите модели от серия 40, в това число и на тези, които ще разчитат на електрически силов агрегат.

При излизането си на пазара Volvo XC40 ще разчита на два 4-цилиндрови двигателя от семейството Drive-E - дизелов D4 и бензинов T5. Мощността на първия е 190 к.с., а на втория - 254 к.с. При по-големият кросоувър XC60 бензиновият мотор се съчетава само с 8-степенен автомат, докато за дизела се предлага и 6-степенна механична скоростна кутия.

След време моделът ще бъде достъпен и с хибриден силов агрегат, като и с изцяло електрическо задвижване. Ще има и модификация с напълно нов 3-цилиндров бензинов двигател, чиито характеристики засега се пазят в тайна.

В оборудването на ново XC40 влизат същите асистенти за безопасност, които по-рано получиха "батковците" XC60 и XC90. Става дума за система за следене на лентата на движение, функция за приближаване на друго превозно средство, система за кръгов обзор, функция за предупреждение при движение на заден ход, а също така и система за екстренно спиране с възможност за разпознаване на пешеходци и велосипедисти.

Всъдеходът ще получи също така активен круиз-контрол Pilot Assist, както и мултимедийна система Sensus с вертикален тъч-скрийн. Ще има и безкабелно зарядно, както и специално отделени за дебитни, кредитни и друг тип карти.

Едновременно с XC40 компанията Volvo пуска и специален сервиз за придобиване на автомобила - Care by Volvo. Предполага се, че купувачът няма да може да извади цялата сума за колата веднага, а ще избере ежемесечни вноски. Отделно ще трябва да се плащат данъци и застраховки. Всичко това ще се следи от системата, която ще предлага и допълнителни услуги - доставка на пратки, измиване на автомобила и техническо обслужване.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo xc40
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 6 години )
    Не знам дали това ще е така, но има Волво-та, на които задните седалки за леко повдигнати, и събрани по-към средата за да се виждапо-добре напред. А и някои имат вградени изваждащи се задни повдигащи се столчета за деца. Помислили са, не се притесявай.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всичко е Ок. Само един кусур :)Абе, за къв х**са изкривили линията на задната врата зад прозорците. И така изкрививят цялата визия на автомобила.Най вероятно ще е свързано с безопасността.Но, тва да му е кусура.Иначе няма лошо, хубава кола.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    При предишното поколение Волво бяха одобрили някакъв регистратор. Но като цяло имаше драма със системите им за сигурност и трябваше да се спазва отстояние от огледалото, за да няма интерференции...Иначе модела изхлежда приятно. Впечатлен съм от интериора - най-после някой да се сети, че къпхолдърите не трябва да са основното място, където да се държат неща.
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    @браво, Volvo са си базирани в Гьотеборг в Швеция и развойната дейност се извършва там. Главният дизайнер в момента е германец.Заслугата на китайците е независимостта, която дадоха на марката, която се отрази много положително.
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    браво ( преди 6 години )
    Джипчето е направо страхотно. Прави ми впечатление, че откакто китайците купиха Волво, Волво започнаха да изкарват много красиви моделчета. Чудно ми е дали дизайна се прави все още в Швеция или заслугите за красивите модели са на китайците
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Да, C3 го има като опция. Иначе видеорегистраторите в последните години станаха популярни, та на производителите им отнема време да се усетят, че такава опция може би ще е вървежн,а пък и разработката си иска време.@Край, какво разбираш под "сменяеми таблети"?
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 6 години )
    @Край: Ситроен предлагат вградена камера в предното огледало, която снима напред в новия С3, ако не бъркам модела, ама със сигурност го предлагат.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Симпатична кола. Някой знае ли защо производителите не предлагат сменяеми таблети в колите си и вградени видеорегистратори на пътя.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    готин е, особено отпред. само задницата малко напомня на сузуки или нещо подобно..