IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснак предлага модел за възраждането на Pontiac

За съжаление, Firebird TT никога няма да стигне до производство

Руснак предлага модел за възраждането на Pontiac

Pontiac е част от славното минало на General Motors, но за съжаление само от миналото. Американският гигант закри марката в края на октомври 2010 г. и засега няма никакви изгледи тя да бъде съживена. Това обаче не пречи на феновете, както и на някои независими дизайнери да се надяват на по-добри дни за Pontiac.

Руснак предлага модел за възраждането на Pontiac

В тази група попада и руснакът Касим Тлибеков, който ни предлага своята версия на това как би могъл да изглежда възродения Firebird, който Pontiac произвежда от 1967 до 2002 г. Става въпрос за масълкар в истинския смисъл на думата, пряк съперник на Ford Mustang и Chevrolet Camaro, предлаган с 6- и 8-цилиндрови мотори, като най-мощната версия на колата със задно предаване беше с мощност 330 к.с.

Руснак предлага модел за възраждането на Pontiac

Тлибеков ни предлага интересен поглед към дигиталната еволюция на Firebird с концепта Firebird TT, като в този случай означението ТТ подсказва, че автомобилът е с двигател с две турбини. Изцяло черният екстериор отговаря отлично на впечатляващите идеи за формите и пропорциите на модела, създаден от Тлибеков.

А руснакът е използвал умело и някои съвременни решения – като масивният дифузьор и въпреки, че не е дал технически данни на произведението си, специалистите са на мнение, че колата може да се предлага с двигателната гама на Chevy Camaro, т.е с мотори с 4, 6 и 8 цилиндъра. За съжаление, този страхотен концепт едва ли някога ще стигне до серийно производство.

0 от 500