IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Двете компании тестват кандидати за най-мощен модел в класа

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Два от германските производители – Volkswagen и Mercedes-Benz, ще влязат в пряк двубой в още един клас модели – този на хот-хечовете. Компаниите едновременно тестват прототипи, които ще се опитат да заемат първото място по мощност в този сегмент.

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Във Volkswagen до преди време работиха върху ултра-хардкор модификация на Golf GTI, която трябваше получи двигател с мощност 420 к.с. В крайна сметка проектът беше обявен за „безперспективен” и съответно беше погребан. Сега обаче във Волфсбург явно се връщат към идеята.

Доказателство за това е заснетият от изданието Motor1 прототип, който на външен вид наподобява версия VW Golf R, оборудвана с 2,0-литров мотор с 310 к.с. Колата е без камуфлаж, като прави впечатление необичайната конфигурация на изпускателната система. Тя е идентична с тази, която се използва при Audi RS3.

Според някои експерти, във VW тестват нова версия на Golf R420, но в случая вероятно е изпозван 2,5-литровия двигател с 5 цилиндъра на Audi. Той развива 400 к.с. и 480 Нм. Други пък са на мнение, че все пак става дума за свръхмощен 2,0-литров мотор, който компанията настройва в момента. И който ще може да бъде използван и за други модели на концерна.

В същото време Mercedes-AMG тества усилено новото поколение на модела A45, което ще се появи през 2019 г. Изданието Carscoops публикува снимки на прототип на хот-хеча, като според информацията той ще разчита на мотор с обем 2,0 литра и мощност над 400 к.с.

Volkswagen и Mercedes влизат в нова битка при хот-хечовете

Автомобилът ще бъде оборудван с 9-степенна автоматична скоростна кутия и преработено окачване. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч при тази версия на A-Class да отнема под 4 секунди. Така тя ще изпревари хечбека Audi RS3, който в момента е рекордьор в класа с неговите 400 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди.

Снимки: Motor1, Carscoops

Тагове: vw golf r mercedes-amg a45
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, ама много разбирачи тук бре. От Август тази година Golf R и Golf Variant R са стандартно с 19ки. Нов интериор, LED светлини, кожен салон, подгряване по седалки, бленда и още много неща като стандартАма къде толкова акъл у форумните *** и сектанти
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха, Гоуф с 19ки може да видите само излязъл от световно известните пернишки тунинг студия. Никъде другаде!Форумната *** явно само такива Гоуфове е виждала и заради това се е размечтала, че и като нови ги продават с такива джанти.За липсата на основни екстри да продължавам ли да говоря? Немците пак уискат да клатят глупавата част от населението харесваща колите им, като ги карат да си доплащат за всичко.
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде го предлагат гоуфа с 19 ки ве ? В кой сайт в коя държава? В Германия е с 18ки и е гол като пушка. Добре че вече ги предлагат с 4 ел.стъкла а не както до преди няколко години с ръчки.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, Голфа е стандартно с 19ки и има разточителни екстри. Виждам кво си гледал, но нали си поредният сектантЕто, пиши и чети. Сори във ФВ форума няма как да го пусна, нямам регFirst 500 New Volkswagen Golf Rs Sell Out in 11 Hours
  • #12
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    STI-то има 19-ки в базата и те не са екстра.Виж за Гоуфу са екстра, ако изобщо се предлага с такъв размер. Измислиците ти за колко часа са били продали кошницата Гоуф с вид на кола от миналия век ги разправяй във ФВ-форума! Съмнявам се, дали и там ще ти повярват.Погледнах Гоуфу какво разполага с екстри в базата. А ти погледна ли?Май не си, защото ти миришат краката за такава каруца.Да Гоуфу е прекалено цивилна дори,а се прави на бегачка.Точно си познал,че е за майки с деца.На едно мнение сме
  • #11
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ъхъ,през 201та, първите 500 бройки Голф Р бяха купени за 11 часа. Все от хора с ментални проблеми. Друго си е да си вземеш STI-то, модел и техника от 2005та19ките на STi-то за екстра ли минават? Голфа с 16ки ли е все още?Може да погледнеш Голф с какво разполага като екстри, разточителни са...И защо ли се продава добре, тази "кошница" Голф R, може би защото е и сравнително цивилна. Нещо със STI-то няма да ме кефи, просто да прибера децата от училище.
  • #10
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Суби ( преди 6 години )
    VW Golf R 2017 struva 40 675 evro i 42 675 evro s DSG.Незная какви ментални проблеми трябва да имаш, за да си вземеш тази кошница, като за същите пари си вземаш WRX STi. И между другото между двете и грам сравнение не може да има. Едното е пълен шит, а другото е доказана бегачка с най-доброто 4х4 и с огромен потенциал за тунинг, като без никакъв проблем можеш да вдигнеш мощността на 400-500 к.с. При по-сериозен тунинг конете скачат над 600. Колата е натъпкана с екстри,19ки джанти и какво ли не
  • #9
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо си в грешка! VW Golf R - 40к евро или с ДСГ за 45к евро, начална цена. Това дори са цените на стария с 310 ксВ крайна сметка, който реши и има възможност ще си го вземе. Цената няма да го спре!
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И накрая 70 бона. Мерси.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Форд RS на предно няма да намериш търси си ST