IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover Discovery изтегли 110-тонен автовлак (ВИДЕО)

Със задачата се справи стандартната версия на всъдехода

Land Rover Discovery изтегли 110-тонен автовлак (ВИДЕО)

Всъдеходът Land Rover Discovery тегли 110-тонен автовлак, представляващ камион със 7 ремаркета, в продължение на 16 км. Видеото бе публикувано в YouTube-канала на британския производител.

Land Rover Discovery изтегли 110-тонен автовлак

Изпитанието е проведено на австралийското шосе Ласетер. Автомобилът е стандартен Discovery с 3,0-литров дизелов двигател, развиващ 258 к.с. и автоматична скоростна кутия. Според официалните характеристики на всъдехода, официалният товар, който може да тегли тази версия, е 3,5 тона.

В слабонаселените райони на Австралия е разрешено използване на автовлакове, които теглят максимум 4 ремаркета, като дължината на цялата композиция не бива да превишава 53,5 метра. В случая, представителите на Land Rover са получи разрешение от властите за използване на 7 трейлъра с дължина 100 метра.

Зад волана на Discovery се е намирал директорът на компанията за превози G&S Transport - Джон Билато. Средната скорост на автомобила по 16-километровия затворен за целта участък от Ласетер, е била 44 км/ч.



През 2016 г. същият автомобил, но с 2,0-литров дизел със 180 к.с., успя да изтегли  влакова композиция от 3 вагона с общо тегло 100 тона. Тогава всъдеходът измина 10 км.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: land rover discovery
0 от 500