IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отказа да се бори за „Автомобил на годината”

Компанията не даде своя Model 3 за тест на журито

Tesla отказа да се бори за „Автомобил на годината”

Американският производител на електромобили Tesla отказа да участва в конкурса „Лек автомобили и пикап на годината в Северна Америка” с най-новия си модел – Model 3, съобщава The Detroit News.

Tesla отказа да се бори за „Автомобил на годината”

По информация на изданието, компанията на Илон Мъск е отказала да предостави машината за тестове от страна на журито. Оправданието е, че производителят иска да се съсредоточи върху увеличаване на обемите на производство на Model 3, а при създалия се огромен интерес към колата просто няма свободни тестови машини.

Обяснението на експертите обаче е различно. Според тях, в Tesla не желаят да предоставят първите произведени бройки от Model 3, тъй като те все още имат доста недостатъци, които предстои да бъдат отстранени.

По този начин единственият електромобил, който ще участва в конкурса, е Hyundai Ionic. Той се предлага в 3 модификации – стандартен хибрид, зареждащ се хибрид и чист електромобил. Заради късната си поява на пазара до конкурса не бе допуснат новият Nissan Leaf.

През 2017 г. първото място сред автомобилите спечели електромобилът Chevrolet Bolt. При пикапите победител стана Honda Ridgeline.

Снимка: Tesla Motors


 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    САЩ ( преди 6 години )
    Тесла не е за всеки-оше повече за плюващи рускоБългарчета като вас.Измисляте всякакви глупосту-а фактите са налице.Ако не е готина няма да се продава.А тя се продава от години и то очевадно доста успешно.А вие жалка ***-плювайте колкото си искате.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Има защо.
  • #3
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Хахахах... ми знаят си каква *** са направили :) Сравнен с истинска кола и разкостен после на кого ще го пробутат :)
  • #2
    9 rate up comment 15 rate down comment
    к0медианти ( преди 6 години )
    Тоя конКурс се печели от тези, които платят повече. Толкова неясни и мъгляви правила има, че не може да бъде. Субективният фактор е преобладаващ, а трябваше да е точно обратното да има повече обективност. Комедиино шоу е по-скоро, а не автомобил на годината. Използва се по-скоро за реклама, а не да покаже коя кола е най-добра. Да си оправят правилата, журито да не бъде само от журналисти, които нищо не разбират, а да има инженери и специалисти! Докато ги няма ще си остане платено комедиино шоу.
  • #1
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Jimo ( преди 6 години )
    Ами много ясно,ще им я предоставят и 50% от заявените поръчки ще се откажат,страх голем ее балона Тесла